Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Τι συμβαίνει όταν η μαμά καπνίζει;

image3111-1.jpg

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη εγγράφονται κυριολεκτικά στο πρόσωπο του εμβρύου.
Η Νάντια Reissland, ερευνήτρια του πανεπιστημίου, δήλωσε στο USA TODAY ότι το κάπνισμα επηρεάζει την συμπεριφορά των εμβρύων κάνοντάς τα λιγότερο ώριμα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 20 έγκυες γυναίκες, 16 καπνίστριες και 4  μη καπνίστριες, πέρασαν από υπερήχους ώστε να παρατηρηθεί η δραστηριότητα των εμβρύων στη διάρκεια των 24, 28, 32 και 36 εβδομάδων κύησης.
Τα έμβρυα που κυοφορούσαν καπνίστριες μητέρες άγγιζαν περισσότερο το πρόσωπό τους και κινούσαν το στόμα τους περισσότερο από ότι αυτά που κυοφορούσαν μη καπνίστριες μητέρες.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό αλλά και σε πολλά προβλήματα υγείας.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.