Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Άσκηση κατά τη διάρκεια του θηλασμού

breastfeedingmom111-1.jpg

Άσκηση κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Υπάρχουν αρκετές αντιφατικές απόψεις στο αν επιτρέπεται μια γυναίκα που θηλάζει να ασκείται όπως πριν, καθώς τα επίπεδα γαλακτικού οξέος που παράγεται είναι υψηλά. Μετά από αρκετές έρευνες, γυναίκες που είναι αθλήτριες και έχουν κάνει παιδιά πιστεύουν ότι είναι ασφαλές και πολύ σωστό οι γυναίκες που θηλάζουν να ασκούνται.

Η συχνή και ήπια μορφής άσκηση, δεν θα ανεβάσει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στο σώμα σας σε επίπεδα που θεωρούνται επικίνδυνα. Μόνο όταν κάνετε αναερόβια άσκηση υψηλής έντασης τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος θα αυξηθούν και θα εισβάλλουν στο σύστημα σας. Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες το γαλακτικό οξύ να περάσει στο αίμα σας, όταν κάνετε ήπιας μορφής άσκηση κατά την διάρκεια του θηλασμού.

Οι γυναίκες που είναι υγιείς κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορούν να ασκούνται χωρίς να φοβούνται ότι θα επηρεαστεί η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος. Σε περίπτωση που κάνετε μεγάλης έντασης άσκηση μπορεί να επηρεαστεί λίγο η γεύση του γάλακτος. Αυτό όμως θα φύγει σε 1-2 ώρες και να θυμάστε ότι δεν μπορεί να βλάψει ούτε εσάς ούτε το μωρό σας.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.