Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

12250718511-1.jpg

Ένας πολύ σημαντικός τομέας στην κλινική μας είναι η αντρική γονιμότητα. Η έγκαιρη διάγνωση της αντρικής υπογονιμότητας είναι απαραίτητη και θεωρούμε πως πρέπει να πραγματοποιείται στα αρχικά στάδια διερεύνησης της γυναικείας υπογονιμότητας. Πολλά ζευγάρια έχουν περάσει από πολλές χρόνιες εξετάσεις για να ελέγξουν την γυναίκεια γονιμότητα. Άλλα το 40% της υπογονιμοτητας οφείλεται στην ποιότητά και ποσότητα του σπέρματος.

Στα πλαίσια διερεύνησης της ανδρικής υπογονιμότητας πραγματοποιούνται οι παρακάτω εξετάσεις:

Ανάλυση σπέρματος:

Η ανάλυση του σπέρματος γίνεται προκειμένου να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι παρακάτω βασικές παράμετροι: η ποσότητα του σπέρματος, ο αριθμός, η κινητικότητα και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων. Το σπέρμα θα πρέπει επίσης να καλλιεργηθεί για Ureaplasma Urealyticum, Χλαμύδια, Γονόκοκκο καθώς και για αερόβια / αναερόβια παθογόνα μικρόβια.

Κλινική Εξέταση:

Η σωστή κλινική εξέταση είναι πολύ σημαντική στα πλαίσια της πλήρους αξιολόγησης της ανδρικής γονιμότητας. Η κλινική εξέταση πραγματοποιείται από συνεργάτη ουρολόγο. Ο γιατρός εξετάζει το πέος, το όσχεο, τους όρχεις, και τον προστάτη για πιθανά ιατρικά προβλήματα, όπως η κιρσοκήλη (κιρσοί στο όσχεο), ακανόνιστο μεγέθος των όρχεων, ή διογκωμένο / δυσλειτουργικό προστάτη.

Ορμονικές Εξετάσεις:

Σε ένα σχετικά μικρό αριθμό των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότητας, η αποτυχία παραγωγής φυσιολογικής ποιότητας του σπέρματος σχετίζεται με μειωμένη έκκριση από την υπόφυση των ορμονών που απαιτούνται για να διεγείρουν την παραγωγή σπέρματος. Η υπόφυση στον άνδρα παράγει δύο σημαντικές ορμόνες-πανομοιότυπες με εκείνες που παράγονται από τις γυναίκες-που ελέγχουν τη λειτουργία των όρχεων. Η πρώτη είναι η θυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH) και η δεύτερη είναι η ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH). Η βασική λειτουργία της ωχρινοτρόπου ορμόνης είναι να δράσει σε μια συγκεκριμένη ομάδα κυττάρων στους όρχεις, τα κύτταρα Leydig, που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνη. Οποιαδήποτε διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένη μείωση στην παραγωγή της FSH ή/και της LH ως εκ τούτου, είναι ικανή να οδηγήσει σε ανδρική υπογονιμότητα.

Γενετικός έλεγχος – Sperm DNA Integrity Assay (SDIA)

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο γενετικό έλεγχο του σπέρματος που αναλύει κλινικά σημαντικές ιδιότητες των χρωμοσωμάτων των σπερματοζωαρίων. Τα αποτελέσματα εκτιμούν τη δυνατότητα που έχουν τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα να παράγουν βιώσιμα έμβρυα, έμβρυα δηλαδή που μπορούν να οδηγήσουν σε μία υγιή εγκυμοσύνη.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.