Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Έλεγχος Γυναικείας Υπογονιμότητας

fertility-test111-1.jpg

Αυτό που θέλουμε να διαπιστώσουμε, στα πλαίσια διερεύνησης της γυναικείας υπογονιμότητας, είναι εάν το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας λειτουργεί φυσιολογικά. Θέλουμε να βεβαιωθούμε πως η μήτρα, οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες δεν εμφανίζουν κάποια παθολογία και πως δεν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή. Υπάρχουν κάποιες βασικές εξετάσεις και κάποιες εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται βάση της διάγνωσης ή του ιστορικού υπογονιμότητας της γυναίκας.

Οι βασικές εξετάσεις που χρειάζονται είναι:

  1. Διακολπικό Υπερηχογράφημα και Doppler Μήτρας και Ωοθηκών με τρισδιάστατη απεικόνηση, προκειμένου να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση της μορφής και της ομαλής λειτουργίας της μήτρας και των ωοθηκών. Ο υπέρηχος αυτός πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημέρες του έμμηνου κύκλου. Στη φάση αυτή είναι πολύ σημαντικό να εκτιμηθεί ο αριθμός των ωοθυλακίων μεγέθους 2-10 mm σε διάμετρο, καθώς και το πάχος και η μορφολογία του ενδομητρίου.
  2. Τεστ Παπ και πλήρη καλλιέργεια κολπικού υγρού, προκειμένου να εκτιμήσουμε το κυτταρολογικό προφίλ και τη μικροβιακή χλωρίδα του κόλπου και του τραχήλου, ιδιαίτερα την πιθανή παρουσία μυκοπλασμάτων και χλαμυδίων.
  3. Ορμονικός έλεγχος που περιλαμβάνει:  1) Έλεγχο των βασικών ορμονών που διαμορφώνουν τον έμμηνο κύκλο (D3 FSH, LH, Οιστραδιόλη, Προλακτίνη, ΑΜΗ, D21 Προγεστερόνη) 2) Έλεγχο των ορμονών του θυρεοειδή αδένα (Τ3, Τ4, TSH, anti-TPO, anti-TG).
  4. Υστεροσαλπιγγογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η διαβατότητα των σαλπίγγων και να αποκλεισθεί οποιαδήποτε ανωμαλία στη μήτρα και την ενδομητρική κοιλότητα. Η υστεροσαλπιγγογραφία δε χρειάζεται να πραγματοποιηθεί στην περίπτωση που έχει προγραμματισθεί λαπαροσκοπικό χειρουργείο βάση διάγνωσης.

Πιο εξειδικευμένες εξετάσεις είναι:

  1. Υστεροσκόπηση
  2. Λαπαροσκόπηση
  3. Γενετικός έλεγχος
  4. Έλεγχος Θρομβοφιλίας

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.