Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μπορεί ο επιχείλιος έρπης να μεταδοθεί στα γεννητικά όργανα;

4631826_m-1.jpg

Ο απλός έρπης εμφανίζεται σε δύο τύπους, τον τύπο 1 και τον τύπο 2 (HSV 1 και HSV 2). Τις περισσότερες φορές ο HSV 1 προσβάλει τα χείλη, το στόμα και το πρόσωπο, ενώ ο HSV 2 την γεννητική και περιγεννητική περιοχή.  Ωστόσο και οι δύο τύποι του ιού μπορούν να μολύνουν τόσο το περιοχή του προσώπου, όσο και των γεννητικών οργάνων.

Η σεξουαλική επαφή με άτομο το οποίο φέρει ενεργή μόλυνση επιχείλιου έρπητα, μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση του ιού στη γεννητική περιοχή, ιδίως μέσω της στοματικής επαφής.

Για το λόγο αυτό συστήνεται αποχή από τη σεξουαλική επαφή ή ιδιαίτερη προστασία από την πάσχουσα περιοχή, μέχρι την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Διαβάστε επίσης: Τι προκαλεί ο HPV

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.