Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Γιατί μπορεί να έχω αίμα στο μέσο του κύκλου;

30050144_m-1.jpg

Η εμφάνιση μεσοκυκλικής αιμόρροιας (spotting), όπως ονομάζεται το αίμα στο μέσο του κύκλου, είναι κάτι συχνό και συναντάται σε αρκετές γυναίκες. Ταυτόχρονα, η γυναίκα μπορεί να βιώνει έναν ελαφρύ πόνο, που ομοιάζει με αυτόν της περιόδου.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι είτε το αποτέλεσμα της ωοθυλακιορρηξίας (ωορρηξίας), είτε της επίδρασης μειωμένων οιστρογόνων. Παρόλα αυτά, αν η αιμόρροια είναι έντονη και διαρκεί περισσότερο από δύο ημέρες, συνιστάται υπερηχογραφικός έλεγχος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνετε το γιατρό για κάθε αλλαγή που σχετίζεται με τον εμμηνορρυσιακό σας κύκλο.

Διαβάστε επίσης: Δυσμηνόρροια

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.