Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Αμηνόρροια. Μπορεί οι αλλαγές στο βάρος μου να επιδρούν στην έμμηνο ρύση;

28183412_m-1.jpg

Δεν έχει σημασία αν έχετε πάρει ή αν έχετε χάσει βάρος. Ούτως ή άλλως, οι απότομες αυξομειώσεις βάρους θα προκαλέσουν σύγχυση στην ορμονική σας ισορροπία, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια της περιόδου σας (αμηνόρροια).

Το υπερβολικό βάρος (αυξημένος λιπώδης ιστός) έχει ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στο ορμονικό σας προφίλ και μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες βλέπουν τις περιόδους τους να βελτιώνονται μετά από απώλεια του περιττού βάρους.

Σε περιπτώσεις όπου οι γυναίκες είναι λιποβαρείς, είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί πλήρης απώλεια της εμμήνου ρύσεως, γνωστή ως αμηνόρροια. Η απόκτηση ενός φυσιολογικού βάρους ξανά, συχνά επαναφέρει τον έμμηνο κύκλο.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μπορεί να έχω αίμα στο μέσο του κύκλου;

Ιδανικό βάρος, άσκηση και γονιμότητα

7 είναι οι ορμονικές διαταραχές που μπορεί να ευθύνονται για την εξάντληση, την αύξηση βάρους και τις συναισθηματικές διαταραχές μίας γυναίκας

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.