Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Η ανάπτυξη του εμβρύου σε ένα διαδραστικό gif

gif

 

Ξεκινά από ένα μονοκύτταρο ζυγωτό και σιγά σιγά εξελίσσεται μέσα σε διάστημα εννέα μηνών σε ένα μωρό που αναπνέει, κλαίει και πεινάει…. Η ζωή όπως περιγράφεται σε ένα μοναδικό gif.

Αυτή η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου ανθρώπου είναι πραγματικά μια από τις πιο εξαιρετικές σε όλη τη φύση. Και αυτό το όμορφο GIF , που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Eleanor Lutz για το blog της Tabletop Whale, δίνει μια εξαιρετική ματιά σε αυτόν τον μετασχηματισμό.

Επικεντρωθείτε στο έμβρυο που κινείται και εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου μέσω της σπείρας. Πρώτον, περνά μέσα από πολλές κυτταρικές διαιρέσεις για να σχηματιστεί το εξώδερμα ( βλ. μπλε χρώμα)  – ένα εξωτερικό στρώμα του ιστού που γίνεται τελικά το δέρμα, το στόμα, τα δόντια, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα.

Στη συνέχεια, μέσα στο εκτόδερμα ,αναπτύσσεται το μεσόδερμα (βλ. ροζ χρώμα) – ένα μεσαίο στρώμα του ιστού που γίνεται συνδετικός ιστός του σώματος και αποτελεί επένδυση μεταξύ των διαφόρων κοιλοτήτων του σώματος και των μυών.

Τέλος, μέσα στο μεσόδερμα, τα κύτταρα διαιρούνται για να σχηματίσουν το ενδόδερμα (βλ. πορτοκαλί χρώμα) – που είναι ένας εσωτερικός σωλήνας του ιστού που αναπτύσσεται τελικά στα περισσότερα εσωτερικά όργανα του βρέφους.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων της γονιμοποίησης. Σε εκείνο το σημείο, το έμβρυο είναι ακόμα μικρό – μόλις ένα χιλιοστό ή δύο σε μήκος και λιγότερο από το ένα χιλιοστό του βάρους κατά τη γέννηση – αλλά όλες οι βασικές αλλαγές που οδηγούν σε διάφορα όργανα και τις δομές μέσα στο βρέφος, έχουν ήδη συμβεί.

ΠΗΓΗ

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.