Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Λύσεις για την αϋπνία της λοχείας

51795165_m-1.jpg

Οι απαιτήσεις της μητρότητας και η αλλαγή των ρυθμών της καθημερινόνητας, μετά τον τοκετό, προκαλούν υπερένταση και έγνοιες στις νέες μανούλες,  με αποτέλεσμα να έχουν αϋπνίες της λοχείας.

Οι αϋπνίες της λοχείας, είναι εντονότερες για τις γυναίκες που θηλάζουν. Διότι, παρά τα οφέλη που έχει ο θηλασμός, τόσο για εκείνες όσο και για το μωρό τους, ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό και ιδιαίτερα τη νύχτα, δεν είναι τόσο εύκολος.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της αϋπνίας της λοχείας

  • Φροντίστε το περιβάλλον όπου κοιμάστε να είναι ήσυχο, άνετο και καλά αεριζόμενο. Για να δημιουργήσετε τον κατάλληλο χώρο, ιδανικά, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι στους 24-26 ο C.
  • Αφιερώστε λίγα λεπτά προτού ξαπλώσετε για να αποφορτιστείτε απο την αρνητική ενέργεια και το στρες της ημέρας.
  • Φτιάξτε ένα πρόγραμμα με το σύντροφό σας, στο οποίο θα έχετε μοιράσει τις ώρες που θα σηκώνεστε για το μωρό. Σημειώστε επίσης, τις μέρες και τις ώρες που ο ίδιος ή κάποιο άλλο συγγενικό σας πρόσωπο, μπορεί να σας το κρατήσει, προκειμένου να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω.
  • Εάν σας ενοχλεί το φως της ημέρας, βάλτε στο δωμάτιό σας βαριές σκούρες κουρτίνες ή κλείστε καλά τα παντζούρια έτσι ώστε να μην περνάει το φως του ήλιου.
  • Να αποφεύγετε την παρακολούθηση τηλεόρασης ή τη χρήση ίντερνετ και κινητού τηλεφώνου για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κοιμηθείτε, καθώς η ακτινοβολία που εκπέμπουν προκαλούν υπερδιέγερση του εγκεφάλου, γεγονός που αποσυντονίζει τον οργανισμό και οδηγεί σε διαταραχές του ύπνου, όπως είναι οι  αϋπνίες.
  • Κοιμηθείτε κοντά στο μωρό σας, καθώς κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει στους θηλασμούς, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Γενικότερα, ακολουθήστε το πρόγραμμα του μωρού σας, φροντίζοντας να ξεκουράζεστε ή να κοιμάστε τις ώρες που κοιμάται κι εκείνο. Το ιδανικότερο είναι να κοιμάται κοντά σας, αλλά στο δικό του κρεβατάκι. Δεν είναι ασφαλές να κοιμάστε μαζί με το μωρό σε καναπέ ή καρέκλα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε κούνιες, οι οποίες προσαρμόζονται απο τη μια πλευρά στο κρεβάτι σας.
  • Κάντε υπομονή.  Ο νυχτερινός θηλασμός δεν διαρκεί για πάντα. Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, αρχίζουν να κοιμούνται περισσότερο. Και τότε θα έχετε παραπάνω χρόνο για ξεκούραση.
  • Για να θηλάσετε,  ξαπλώστε στο πλάι με το μωρό απέναντί σας. Η συγκεκριμένη στάση θηλασμού πέρα απο το γεγονός ότι βοηθά στις αϋπνίες, προάγει και την επούλωση του περινέου.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.