Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για την ενίσχυση της γονιμότητας;

6841868_m-1.jpg

Η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους είναι σημαντική τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, στην ενίσχυση της γονιμότητας. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορμονικών διαταραχών, τα οποία μπορούν να επιδράσουν αρνητικά, σε μεγάλο βαθμό στην αναπαραγωγική ικανότητα.

Αν είστε υπέρβαρη, και ο δείκτης μάζας σώματος σας (ΔΜΣ) είναι >25, οποιαδήποτε απώλεια βάρους, θα βελτιώσει τη γονιμότητα σας. Ο αυξημένος λιπώδης ιστός αποτελεί  έναν ισχυρό ορμονικό διαταράκτη και θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτόν, σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση κλινικού διατροφολόγου. Να θυμάστε ότι, η ταχεία ή ακραία απώλεια βάρους δεν έχει θετική επίδραση στη γονιμότητά σας.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που είναι λιποβαρείς (ΔΜΣ <20) εμφανίζουν επίσης κίνδυνο μειωμένης γονιμότητας. Ένα ελλειματικό βάρος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία και σε διαταραχή του εμμηνορροϊκού κύκλου και της ωορρηξίας.

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί το άσθμα να σχετίζεται με την υπογονιμότητα;

Αμηνόρροια. Μπορεί οι αλλαγές στο βάρος μου να επιδρούν στην έμμηνο ρύση;

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.