Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια καθιερωμενη παράδοση για τους γονείς από διάφορες κουλτούρες, όπως η Ινδική κι η Αφρικανική, και έχει εισαχθεί στον δυτικό κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια, λαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα από τα τέλη του 1990.

Κατα βάση μιλάμε για βρεφικό μασάζ, όταν ένας γονιός χαϊδεύει ή κρατάει με αγάπη το μωρό του. Το μασάζ προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία και είναι μια ξεχωριστή στιγμή λεκτικής και μή λεκτικής επικοινωνίας του γονέα με το μωρό, έτσι ώστε αυτά να νιώθουν αγαπητά, πολύτιμα και σεβαστά.

Πώς γίνεται το βρεφικό μασάζ;

Το βρεφικό μασάζ του ΙΑΙΜ εμπεριέχει στοιχεία από το Ινδικό και το Σουιδικό μασάζ, συμπεριλαμβάνοντας αρχές της γιόγκα και της ρεφλεξολογίας. Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας έλαιο, με το οποίο γίνονται σε κάθε μέρος του βρεφικού σώματος χαλαρωτικές πιέσεις και ρυθμικές μαλάξεις, εφαρμόζοντας μια ακολουθία που έχει προκύψει εμπειρικά με την πάροδο των χρόνων.

Τι λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βρεφικό μασάζ;

Το ΙΑΙΜ προτείνει πως το βρεφικό μασάζ θα πρέπει να γίνεται με έλαιο ή συνδιασμό ελαίων υψηλής ποιότητας που παράγονται απο βρώσιμα φρούτα ,καρπούς ή σπόρους , με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης για να μην χάνονται τα θρεπτικά για την επιδερμίδα συστατικά.Εξίσου σημαντικό είναι να μην υπάρχουν στο λάδι πρόσθετα αρώματα ή αιθέρια έλαια, τα οποία καλύπτουν τις φυσικές οσμές του γονιού και του βρέφους , γεγονός που αποτελεί βασικό στοιχείο για το μεταξύ τους δέσιμο.Τα συνθετικά και ορυκτά έλαια καλό θα ήταν να αποφεύγονται διοτι δεν απορροφόνται και δεν έχουν κανένα θρεπτικό συστατικό για την επιδερμίδα.

Πώς μπορεί το βρεφικό μασάζ να βοηθήσει το μωρό;

Το βρεφικό μασάζ βοηθάει το μωράκι να νιώσει πιο αγαπητό, πολύτιμο, σεβαστό και κατ’ επέκταση να νιώσει έναν ασφαλή δεσμό με τον γονιό του.Με το μασάζ ,το βρέφος αρχίζει απο νωρίς να αποκτά επίγνωση του σώματος και του συντονισμού των κινήσεών του.Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει το βρέφος να ανακουφιστεί από πόνους που προκαλούνται απο αέρια, κολικούς, δυσκοιλιότητα και οδοντοφυία, γεγονός που βοηθάει να μειωθεί το κλάμα και η συναισθηματική δυσφορία. Ετσι αυξάνονται τα επίπεδα χαλάρωσης και μπορούμε να επιτύχουμε αύξηση των ωρών και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου του βρέφους.

Πώς μπορεί το βρεφικό μασάζ να βοηθήσει τον γονιό;

Πολλοί γονείς έχουν ήδη παρακολουθήσει τα μαθήματα βρεφικoύ μασάζ και έχουν ανακαλύψει τα πολυάριθμα ωφέλη του , καθώς τους δίνει την ευκαιρία να απολαύσουν προσωπικό, δημιουργικό χρόνο με το μωρό τους και ταυτόχρονα να χαλαρώσουν οι ίδιοι μέσα απο την εφαρμογή μιας υπέροχης γονεϊκής δεξιότητας. Ταυτόχρονα, το βρεφικό μασάζ συμβάλλει αποτελεσματικά στο συναισθηματικό δέσιμο του γονιού με το μωρό καθώς τον βοηθάει να κατανοήσει τη συμπεριφορά, το κλάμα και τη γλώσσα του σώματος του μωρού του. Μέσα απο αυτή την τόσο όμορφη εμπειρία αναπτύσεται ένα αίσθημα αυτοεκτίμησης για την ικανότητα που έχει ο νέος γονιός να φροντίζει το μωρό του.

Μαρία Γ. Ελευθεριάδη
Πιστοποιημένη Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας (CBD,CPD)
Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ (IAIM)
Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Birthlight Yoga
Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού (CBI) 

Διεύθυνση: Πριήνης 22, 17122, Νέα Σμύρνη
Τ: +30 210 94 14 434 Κ: +30 6948 066 499
site : www.mamama.gr
e-mail : info@mamama.gr

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.