Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Β επιπέδου

pregnancybscan11-1-1200x800.jpg

Το  Υπερηχογράφημα Β´ Επιπέδου γίνεται την 21η -22η  εβδομάδα. Το υπερηχογράφημα αυτό ελέγχει αναλυτικά την ανατομία του εμβρύου,  εκτιμά το μήκος του τραχήλου και την πιθανότητα για προεκλαμψία ή πρόωρο τοκετό.

Ο υπερηχογραφιστής ελέγχει αναλυτικά τα όργανα του έμβρυο. Για παράδειγμα ελέγχεται το στομάχι, τη καρδιά, την ουροδόχο κύστη, τον εγκέφαλο, καθώς και τα άκρα. Μέσα από αυτήν την αναλυτική εξέταση των οργάνων , μπορούν να αποκαλυφθούν  ανατομικοί δείκτες,  που αυξάνουν τον κίνδυνο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Ακόμη, γίνεται εκτίμηση της ροής των μητριαίων αγγείων και κατάταξη της κύησης σε υψηλού κινδύνου (επί παθολογικών ροών) για εμφάνιση υπολειπόμενης ενδομήτριας ανάπτυξης ή προεκλαμψίας, πράγμα που απαιτεί την εντατικότερη παρακολούθηση της εγκυμοσύνης.

Τέλος, με το υπερηχογράφημα αυτό , γίνεται έλεγχος της ομαλής ενδομήτριας ανάπτυξης,  προσδιορισμός της θέσης και της ωριμότητας του πλακούντα και  εκτίμηση του όγκου του αμνιακού υγρού.

Στο υπερηχογράφημα αυτό  φαίνεται καθαρά και το φύλο του μωρού σας!

Το υπερηχογράφημα β-επιπέδου γίνεται κοιλιακά. Εντούτοις, χρήσιμο είναι να γίνει και ένα κολπικό υπερηχογράφημα, καθώς αυτό προσδιορίζει με αξιοπιστία  το μήκος του τραχήλου.
Το μήκος του τραχήλου είναι ένας πολύ χρήσιμος δείκτης, ο οποίος μας δίνει στοιχεία για την πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Αν από τον  έλεγχο αυτό οι πιθανότητες για πρόωρο τοκετό προκύψουν αυξημένες, τότε έχουμε τον απαραίτητο χρόνο, για να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε κατά το δυνατόν να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αυτό.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι με αυτό το υπερηχογράφημα ανιχνεύονται πολλές συγγενείς ανατομικές ανωμαλίες του εμβρύου αλλά όχι όλες. Αυτό πρακτικά σημαίνει  ότι, ένα φυσιολογικό υπερηχογράφημα β’ επιπέδου μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να έχει το έμβρυο κάποια σοβαρή συγγενή ανωμαλία,χωρίς όμως να τον εξαλείφει.

Ο υπέρηχος Β’ Επιπέδου πραγματοποιείται στο ίδιο κέντρο εμβρυομητρικής ιατρικής, όπου και η Αυχενική Διαφάνεια.
Λίγο πριν την επίσκεψη σας στο ιατρείο, φροντίστε να έχετε φάει, για να είναι ξύπνιο το μωρό, προκειμένου να γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία οι μετρήσεις.

Τέλος, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως θα είναι ένας υπέρηχος που θα χρειαστεί (συνήθως) αρκετή ώρα, λόγω της πολύ λεπτομερούς εξέτασης του εμβρύου

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.