Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής κάθε γυναίκας και του συντρόφου της. Αποτελεί μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ασθένεια. Είναι συναρπαστική μα ταυτόχρονα πολύ απαιτητική. Γι’ αυτό λοιπόν εμείς είμαστε εδώ, δίπλα σας, να σας φροντίσουμε προσωπικά, προκειμένου να μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη μοναδική περίοδο της ζωής σας.  Δυναμικά και όχι παθητικά, με γνώση και εξατομικευμένη φροντίδα, ώστε να φέρετε στον κόσμο ένα υγιές μωρό με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Μετά την [tooltip title=”Εξέταση αίματος για μέτρηση της Β-χοριακής γοναδοτροπίνης”] αιματολογική επιβεβαίωση εγκυμοσύνης[/tooltip] θα πρέπει να προγραμματίσουμε μια σειρά επισκέψεων προκειμένου να γίνει σωστά η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση πιθανών επιπλοκών και προβλημάτων που μπορεί να συμβούν κατά η διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στη πρώτη συνάντηση, περίπου στις 6 εβδομάδες κύησης, πραγματοποιείται λεπτομερής λήψη του ιατρικού ιστορικού της εγκύου. Με αυτό τον τρόπο αποκτούμε σε βάθος γνώση για την υγεία της εγκύου στο ξεκίνημα της εγκυμοσύνης, και εντοπίζουμε, αν υπάρχουν, πιθανές [tooltip title=”π.χ. διαβήτης, προβλήματα θυρεοειδούς, υπέρταση, βεβαρημένο γενετικό ιστορικό κ.α.”] παθολογικές καταστάσεις[/tooltip]  που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη.

Μετά τη λήψη του ιστορικού, πραγματοποιείται ο πρώτος υπερηχογραφικός έλεγχος και προγραμματίζονται περαιτέρω εξετάσεις.

Κατά τις πρώτες 32 εβδομάδες της κύησης η έγκυος παρακολουθείται σε μηνιαία βάση, περίπου κάθε τέσσερις εβδομάδες. Μετά το πέρας της 32ης εβδομάδας και μέχρι την 36η εβδομάδα οι επισκέψεις γίνονται κάθε 2 εβδομάδες και τον τελευταίο μήνα κάθε εβδομάδα, εναλλάξ με τις μαίες.

Σε κάθε επίσκεψη γίνεται έλεγχος των παλμών του εμβρύου, της αρτηριακής πίεσης της εγκύου και του βάρους της. Εξειδικευμένες εξετάσεις γίνονται από την 11 ως 13 εβδομάδα για μέτρηση της αυχενικής πτυχής (έλεγχος Συνδρόμου Down),  την 22η εβδομάδα που γίνεται ο υπέρηχος β-επιπέδου, και την 32η εβδομάδα που πραγματοποιείται το Doppler της κύησης.

Στηρίζουμε και επιμορφώνουμε την έγκυο με κάθε τρόπο, ώστε να έχει τον τοκετό που επιθυμεί, για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς το να συμπληρωθεί το ακόλουθο πλάνο τοκετού.

Το ιατρείο μας είναι σε άμεση συνεργασία με τον καθηγητή Κύπρο Νικολαίδη και το Fetal Medicine Foundation  του Λονδίνου.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.