Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Για να πραγματοποιηθεί μία μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης θα πρέπει να έχει προηγηθεί νηστεία;

18300069_xxl-1.jpg

Η Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη (HbA1C ή A1C) είναι μία εργαστηριακή εξέταση η οποία χρησιμοποιείται, για να προσδιορίσει το μέσο όρο των επιπέδων σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα, τους τελευταίους 2-3 μήνες.

Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη εκτιμάται με μία απλή αιμοληψία και μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής, λόγω του ότι δεν επηρεάζεται από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις των επιπέδων σακχάρου.
Ωστόσο, πριν από την αιμοληψία δε θα πρέπει να έχετε λάβει ασπιρίνη, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις τιμές της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.