Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

[vc_row bg_type=”image”][vc_column css=”.vc_custom_1449945814091{background-image: url(https://bilalisgynaikologos.gr/wp-content/uploads/2015/12/bg.jpg?id=10880) !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: repeat !important;}”][vc_custom_heading text=”Γυναικεία Υπογονιμότητα” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23f7786b|line_height:6″ css=”.vc_custom_1450123940472{background: #ffffff url(https://bilalisgynaikologos.gr/wp-content/uploads/2015/12/back_01.jpg?id=10924) !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: repeat !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][icon_timeline timeline_line_color=”#f7786b” time_sep_color=”#79c753″][icon_timeline_feat arrow_position=”bottom”]Stressed young woman sitting on sofa

Οι διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας είναι μια ομάδα διαταραχών στις οποίες η ωορρηξία είτε δε συμβαίνει, ή εμφανίζεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα ή σπάνια. Οι διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της υπογονιμότητας.[/icon_timeline_feat][icon_timeline_sep time_sep_title=”1) Τύποι διαταραχών ωοθυλακιορρηξίας”][icon_timeline_item time_title=”Ανωοθυλακιορρηξία”]Η ανωοθυλακιορρηξία είναι μια διαταραχή κατά την οποία τα ωάρια είτε δεν αναπτύσσονται σωστά, ή δεν απελευθερώνονται από τα θυλάκια (φυσιολογικές κύστεις) των ωοθηκών. Οι γυναίκες που έχουν αυτή τη διαταραχή μπορεί να μην έχουν εμμηνορρυσία για αρκετούς μήνες. Άλλες μπορεί να έχουν περίοδο ακόμα κι αν δεν έχουν ωορρηξία. Παρόλο που η ανωοθυλακιορρηξία μπορεί να προκύψει από ορμονικές ανισορροπίες, διατροφικές διαταραχές, και άλλες ιατρικές παθήσεις, η αιτία είναι συχνά άγνωστη. Αθλήτριες που ασκούνται υπερβολικά μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.[/icon_timeline_item][icon_timeline_item time_title=”Ολιγοωοθυλακιορρηξία”]

Η ολιγοωοθυλακιορρηξία είναι μια διαταραχή κατά την οποία η ωορρηξία δε γίνεται σε τακτική βάση και ο εμμηνορροϊκός κύκλο σας μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το φυσιολογικό κύκλο των 21-35 ημερών.

[/icon_timeline_item][icon_timeline_sep time_sep_title=”2) Διάγνωση”][icon_timeline_feat]ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ιατρικό σας ιστορικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη διάγνωση διαταραχών της ωοθυλακιορρηξίας. Ωστόσο, ο γιατρός μπορεί να απαιτήσει και άλλα τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, όπως:[/icon_timeline_feat][icon_timeline_item]

  • Μέτρηση της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH)
   Μια εξέταση αίματος που μετρά την ποσότητα της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στο αίμα σας προκειμένου να εκτιμηθεί η δυναμική των ωοθηκών σας και αν είστε ή πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση.

 

 • Επίπεδα προγεστερόνης στο αίμα
  Μια εξέταση αίματος που μετρά την ποσότητα της προγεστερόνης στο αίμα σας προκειμένου να εκτιμηθεί αν έχει συμβεί ωορρηξία.

[/icon_timeline_item][icon_timeline_item]

  • Υπέρηχος
   Ο υπέρηχος και το Doppler της μήτρας και των ωοθηκών χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για να δούμε αν τα ωοθυλάκια στις ωοθήκες σας αναπτύσσονται φυσιολογικά. Ο γιατρός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τον υπέρηχο για να αξιολογήσει τη λειτουργία των ωοθηκών, για παράδειγμα, μικρές ωοθήκες με μερικά μικρά θυλάκια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η λειτουργία των ωοθηκών είναι περιορισμένη και πως πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση.

 

 • Βιοψία του ενδομητρίου
  Πρόκειται για μία διαδικασία που πραγματοποιείται σπάνια, κατά την οποία ο γιατρός λαμβάνει ένα δείγμα του ενδομήτριου σας για να διαπιστωθεί εάν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη

[/icon_timeline_item][icon_timeline_sep time_sep_title=”3) Θεραπεία”][icon_timeline_feat]

Αν δεν έχετε ωορρηξία, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα φάρμακο για την ενεργοποίηση της ωορρηξίας σας. Αν αποφασίσετε να πάρετε φάρμακα προκειμένου να έχετε ωορρηξία, ο γιατρός θα θέλει να σας παρακολουθεί προσεκτικά για να διαπιστωθεί εάν και πότε γίνεται η ωορρηξία. Η παρακολούθηση συνήθως περιλαμβάνει υπερηχογράφημα και εξετάσεις αίματος.

[/icon_timeline_feat][/icon_timeline][/vc_column][/vc_row]

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.