Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πώς γίνεται η επιλογή του δότη σπέρματος;

37974281_m-1.jpg

Η επιλογή του δότη σπέρματος είναι ίσως το πιο σημαντικό και πιο φορτισμένο συναισθηματικά κομμάτι της διαδικασίας. Κάθε ζευγάρι που προσπαθεί να επιτύχει μία εγκυμοσύνη με δωρεά σπέρματος, έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποια τράπεζα σπέρματος θέλει να επιλέξει, καθώς και τον δότη του οποίου το σπέρμα θα χρησιμοποιηθεί.

Οι δότες σπέρματος πρέπει να είναι ενήλικοι υγιείς άνδρες, νεαρής αναπαραγωγικής ηλικίας, των οποίων το ιατρικό ιστορικό είναι ελεύθερο από μεταδοτικά, γενετικά ή κληρονομικά νοσήματα. Κάθε δότης σπέρματος υποβάλλεται σε πλήρη εργαστηριακό, καθώς και ψυχολογικό έλεγχο.

Αν και η ταυτότητα του δότη δεν είναι διαθέσιμη, όπως ορίζει ο νόμος, το ζευγάρι έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφορίες για εκείνον. Οι πληροφορίες μπορεί να είναι βασικές όπως η ηλικία, η φυλή, η εθνικότητα, τα φυσικά χαρακτηριστικά (χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, ύψος, βάρος) και η ομάδα αίματος, ή εκτενείς συμπεριλαμβάνοντας τις κοινωνικές σχέσεις, την εκπαίδευση, το επάγγελμα κτλ.

Διαβάστε επίσης:

Κατακερματισμός DNA Σπέρματος

Βρέθηκε γονίδιο που μπορεί να συνδέεται με την ανδρική υπογονιμότητα 

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.