Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω σφράγισμα σε ένα δόντι;

ΕΓΚΥΟΣ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ-1.jpg

Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των γυναικών που έρχονται στο ιατρείο μας, οι οποίες έντονα ανησυχούν για το αν μπορούν να κάνουν οδοντιατρικές εργασίες.

Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε, γιατί είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας.

Έτσι, αν χρειαστεί να κάνετε κάποιο σφράγισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να ενημερώσετε το γιατρό ότι είστε έγκυος, καθώς σε περίπτωση που χρειάζεστε αναισθησία θα πρέπει να επιλέξει μία που δε θα περιέχει αγγειοσυσπαστικό.

Ακόμη και πανοραμικές ακτινογραφίες μπορείτε να βγάλετε, εάν υπάρχει ανάγκη, αφού γίνονται μακριά από την κοιλιά.

Τέλος, εάν χρειάζεται μπορείτε να λάβετε και αντιβίωση, αλλά πρώτα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό και να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του, μιας και υπάρχουν αντιβιοτικά, των οποίων η λήψη δεν επιτρέπεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.