Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Εγκυμοσύνη και οστά: Πώς επιδρά η εγκυμοσύνη στην υγεία των οστών σας;

45553000_m-1.jpg

Αν και οι περισσότερες γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ανησυχούν αν προσλαμβάνουν το απαραίτητο ποσό ασβεστίου για την ανάπτυξη του σκελετικού συστήματος του εμβρύου, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η φύση έχει προβλέψει ώστε να βοηθά τη διατήρηση της επάρκειας ασβεστίου στο σώμα σας. Η επάρκεια ασβεστίου είναι απαραίτητη τόσο για την ομαλή ανάπτυξη των οστών του εμβρύου, όσο και για τη διατήρηση της καλής οστικής πυκνότητας της μέλλουσας μητέρας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ποσότητα των οιστρογόνων που παράγονται είναι αυξημένη και αυτό συμβάλλει ούτως ή άλλως στην προστασία των οστών της εγκύου. Επιπλέον, οι έγκυες τείνουν να εμφανίζουν μεγαλύτερη απορρόφηση ασβεστίου μέσω των τροφών, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν κυοφορούν. Για το λόγο αυτό οι γυναίκες που ακολουθούν μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, εμφανίζουν, σε γενικές γραμμές, εμφανώς αυξημένα επίπεδα απορόφησης ασβεστίου, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης.

Συμπληρωματικά, μετά τον τοκετό και κυρίως στην περίοδο του θηλασμού τα οστά της μητέρας είναι φανερά πυκνότερα. Με τον τρόπο αυτό, η οστική πυκνότητα της μητέρας προστατεύεται μέσω της φυσικής αυτής διαδικασίας, ώστε να αναπληρώσει κάθε «απώλεια» ασβεστίου, που δόθηκε για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Διαβάστε επίσης:

H ευεργετική επίδραση της σοκολάτας στην εγκυμοσύνη

Η λήψη βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη μειώνει τον κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης για το μωρό

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.