Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μπορείτε να εμβολιαστείτε κατά συγκεκριμένων στελεχών του ιού. Με τον εμβολιασμό οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου, κονδυλώματα και άλλα είδη καρκίνου στα γεννητικά τους όργανα. Ο εμβολιασμός για τους άνδρες μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα και κάποια είδη καρκίνων στον πρωκτό. Να θυμάστε πως το εμβόλιο δεν είναι κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά κατά εκείνων των υποτύπων του HPV που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Προτού η ασθενής πάρει οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ενημερωθεί σωστά από τους κινδύνους και τα πιθανά οφέλη του εμβολιασμού και υπεύθυνα να αποφασίσει.

Το εμβόλιο συνήθως χορηγείται σε 3 δόσεις μέσα σε 6 μήνες. Συνήθως είναι πιο αποτελεσματικό, όταν λαμβάνεται από άτομο που δεν έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή. Δηλαδή σε κορίτσια και αγόρια στην εφηβική ηλικία θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν δύο μάρκες για το εμβόλιο του ιού που μπορούν να προστατέψουν τις γυναίκες κατά τον καρκίνο του τραχήλου. Οι ειδικοί συνιστούν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό για κορίτσια 11-12 ετών έως γυναίκες 26 ετών.

Είναι σημαντικό το εμβόλιο να χορηγηθεί σωστά ανεξαρτήτως ηλικίας, δηλαδή οι δόσεις του φαρμάκου να δοθούν μέσα σε 6 μήνες από την πρώτη δόση, όχι σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Να μην ξεχνάτε ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει και από άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και όλες οι γυναίκες πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν

Παπ τεστ, εφόσον αρχίσουν την σεξουαλική δραστηριότητά τους.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.