Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Επηρεάζει η ηλικία της μητέρας την ποιότητα του μητρικού γάλακτος;

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-ΗΛΙΚΙΑ-1.jpg

Άραγε το μητρικό γάλα που προέρχεται από μία μητέρα ετών 28 είναι ίδιας θρεπτικής αξίας με αυτό μητέρας ετών 45; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές από εμάς καθώς ο μέσος όρος ηλικίας τεκνοποίησης συνεχώς αυξάνεται παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ποιότητα του μητρικού γάλακτος δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι μητέρες μεγαλύτερης αναπαραγωγικής ηλικίας παράγουν γάλα υψηλότερης ή χαμηλότερης ποιότητας με αυτό νεαρότερων γυναικών. Το γάλα σας παράγεται ειδικά για το μωρό σας  και η ποσότητα του γάλακτος καθορίζεται, ως επί το πλείστον, από το πόσο μητρικό γάλα καταναλώνει το βρέφος.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, την κοινωνικοοικονομική σας κατάσταση, το χρονικό διάστημα που θηλάζετε, τη χώρα καταγωγής σας, ή οποιαδήποτε άλλη παράμετρο, το μητρικό γάλα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, θρεπτικών ουσιών και αντισωμάτων. Η ποιότητα του γάλακτος σας εξαρτάται από την ηλικία και τις ανάγκες του μωρού σας.

Εάν ανησυχείτε για την ποσότητα του γάλακτος σας, υπάρχουν τρόποι για να προσδιορίσετε αν προσφορά σας σε μητρικό γάλα είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας τα εξής:

  • Παράγετε μητρικό γάλα κατά μέσο όρο 750-1,050 ml ανά ημέρα;
  • Το μωράκι σας βρέχει πέντε με οχτώ πάνες την ημέρα;
  • Όταν θηλάζετε το μωρό σας, αντιλαμβάνεστε ότι θηλάζει σωστά;
  • Πόσες φορές θηλάζετε την ημέρα;

Συνεχίστε λοιπόν να θηλάζετε το μωρό σας και να θυμάστε ότι το μητρικό γάλα γίνεται πιο θρεπτικό όταν προσφέρεται με αγάπη.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.