Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

breastpumping111-1.jpeg

Θηλάζετε το μωράκι σας και ξαφνικά συvειδητοποιείτε πως η μέρα που θα πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας πλησιάζει πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόσασταν. Θηλάζουσες μανούλες, χαλαρώστε! Δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε απογαλακτισμό μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο.

Αν και δεν είναι πάντα εύκολο με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική πραγματικότητα, εντούτοις με τον σωστό προγραμματισμό είναι εφικτό. Εμείς σας προτείνουμε επτά στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να φτάξετε την δικιά σας τράπεζα μητρικού γάλακτος και να διατηρείσετε την γαλακτοφορία σας για όσο εσείς επιθυμείτε.

Αρχίστε τις αντλήσεις πριν επιστρέψετε στη εργασία σας.

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να κάνετε άντλησηΞεκινήστε τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν την ημερομηνία που θα πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σαςΚάντε αντληση 1-2 φορές την ημέρα, μέτα το θηλασμό του μωρού σαςπροκειμένου να εξασφαλίσετε σταδιακά μια ικανοποιητική ποσότητα που θα καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σας για τις ώρες που θα λείπετε, αλλά και για να τονώσετε την παραγωγή σας.

Επιλέξτε ένα καλό θήλαστρο

Εάν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση και θέλετε να διατηρήσετε τη σίτιση του μωρού σας αποκλειστικά ( ή κυρίως ) με μητρικό γάλα , θα πρέπει να επιλέξετε ένα θήλαστρο που θα μπορεί σας να τα βέλτιστα αποτελέσματα στον λιγότερο χρόνοΜπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε κάποιο νοσοκομειακό θήλαστρο μονής η διπλής άντλησηςΤο κόστος τους μπορεί να κυμαίνεται απο 50 έως 60 ευρώ το μήνα , αλλά μια καλή αντλία θα κάνει τις αντλήσεις σας πιο εύκολες , πιο γρήγορες και πιο παραγωγικέςΕπιπλέον θα πρέπει να αναλογιστείτε τι θα πρέπει να πληρώσετε για γάλα σε σκόνη, αν δεν μπορέσετε να αντλήσετε αποτελεσματικά το γάλα σας .

Βρείτε το πιο κατάληλο σημείο .

Αν δεν έχετε το δικό σας γραφείο με πόρτα , μιλήστε με τον εργοδότη σας για να βρείτε έναν άνετο χώρο οπου θα μπορείτε να κάνετε αντλήσεις και στον οποίο θα υπάρχει ηλεκτρική πρίζα , μια καρέκλα και στην ιδανική περίπτωση ένα τραπεζάκι. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την αίθουσα συνεδριάσεων και κλειδώστε την πόρτα ; Είναι ένα άδειο γραφείο; Οι εργοδότες υποχρεούνται να σας παρέχουν ένα κατάλληλο χώρο μέσα στο χώρο εργασίας που δεν είναι το μπάνιο . Όπου κι αν βρίσκεστε , τοποθετήστε στην πόρτα ένα σημάδι μην ενοχλείτε ” , έτσι ώστε να μην διακόπτουν τη ροή σας τα χτυπήματα .

Κάντε το γάλα σας να ρέει

Πολλές φορές είναι μάλλον δύσκολο να ξεκινήσετε την άντληση σε έναν ψυχρό χώρο εργασίας και να έχετε πάντα θετικά αποτελέσματα, οπότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αφού δεν μπορείτε να έχετε το μωρό σας εκεί, φέρτε πράγματα που συνδέουν όλες τις αίσθήσεις σας με το μωρό σας. Καθήστε αναπαυτικά και βάλτε κάποιο αγαπημένο μουσικό κομμάτι να παίξει στο κινητό σας ή στο i-Pod. Φέρτε μια φωτογραφία του μωρού μαζί σας κοιτάζοντας το πρόσωπό του θα σας βοηθήσει να απελευθερώσει τις ορμόνες που ενεργοποιούν τη ροή του γάλακτος. Το να ακούτε ήχους του μωρού σας είναι μια άλλη αποτελεσματική τεχνική ενεργοποίησης , έτσι εάν έχετε ηχογραφήσει στο τηλέφωνό σας το κλάμα ή το γέλιο του θα σας βοηθήσει πάρα πολύΤέλος, η μυρωδιά του μωρού σας, μπορεί να λειτουργήσει σαν μαγικό φίλτρο για τη ροή του γάλακτος σας , για το λόγο αυτό παρτε μαζί σας ένα ρουχαλάκι του μωρού σας που φορούσε χθές και απλά μυρίστε το!!

Διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας

Προσπαθήστε να θηλάσετε το μωρό σας το πρωί πριν πάτε στη δουλειά , στη συνέχεια, προσπαθείστε να κανετε άντληση κάθε δύο με τρεις ώρες , ανάλογα με την ηλικία του μωρού αλλά και τη συχνότητα των θηλασμών που πραγματοποιείτε στο σπίτι. Εάν καταφέρετε να κάνετε 2-3 αντλήσεις, διάρκειας 15-20 λεπτών, μέσα στο 8ωρό σας.

Αποθηκεύστε το μητρικό γάλα με ασφάλεια

Είναι καλύτερο να κρατήσει το γάλα που έχετε αντλήσει στο ψυγείο . Αν δεν έχετε πρόσβαση στο χώρο εργασίας σας , τοτε μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωρινά τον υγρό χρυσό σας σε ένα ψυγείο τσάντα με παγοκύστες και στη συνέχεια να τοποθετήσετε τα μπουκάλια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μόλις φτάσετε στο σπίτι .Βέβαιωθείτε πως έχετε σημειώσει την ημερομηνία της άντλησης σε κάθε μπουκάλι.Το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί με ασφάλεια σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης (-20C) για 6-12 μήνες , σε απλή κατάψυξη με ξεχωριστη πόρτα ( -18C) για 3-6 μήνες, σε απλή κατάψυξη (-15C) για 2 εβδομάδες, στο ψυγείο (4C) για 3-8 ημέρες.

Μείνετε ενυδατωμένες

Φροντίστε να έχετε πάντα ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στον χώρο εργασίας σας . Ο θηλασμός είναι σκληρή δουλειά, ακόμη και αν γίνεται με το θήλαστο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, ενώ είναι εξίσου σημαντικό να τρώτε υγιεινά σνάκ όπως μπάρες δημητριακών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, φρούτα, αμύγδαλα και γάλα καρύδας , που αποτελούν θρεπτική επιλογή και βοηθούν στο να γίνεται αναπλήρωση των 300-500 θερμίδων που χρειάζεται επιπλέον το σώμα σας για να παράξει γάλα για κάθε θηλάζον βρέφος την ημέρα. Η σωστή διατροφή θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τον θηλασμό μέχρι εσείς να το επιλέξετε ή μέχρι το μικρό σας να είναι έτοιμο να απογαλακτιστεί .

Γράφει η:

Μαρία Γ. Ελευθεριάδη

Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας – Σύμβουλος Θηλασμού (CBI)

Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ (IAIM)

Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Birthlight Yoga

Διεύθυνση: Πριήνης 22, 17122, Νέα Σμύρνη

Τ: +30 210 94 14 434 Κ: +30 6948 066 499

e-mail : m.eleutheriadi@gmail.com

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.