Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μπορεί η κολποσκόπηση να επηρεάσει τη γονιμότητα μου;

download111-1.jpg

Τι είναι η κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια σχετικά απλή εξέταση που χρησιμοποιείται για να εξετάσει το δέρμα και τους βλεννογόνους του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας. Εάν μία γυναίκα παρουσιάσει ένα παθολογικό τεστ Παπανικολάου, ο γιατρός πιθανότατα θα της προτείνει μια κολποσκόπηση. Με την κολποσκόπηση ο γιατρός έχει μία καθαρή εικόνα του τραχήλου της μήτρας και με τον τρόπο αυτό εξετάζεται άμεσα η εμφάνιση προκαρκινικών ή καρκινικών αλλοιώσεων. Εάν ο γιατρός κρίνει ότι είναι απαραίτητο, μπορεί επίσης να χρειαστεί να εκτελέσει μια λήψη δείγματος για βιοψία, ως μέρος της κολποσκόπησης. Ένα πολύ μικρό κομμάτι ιστού θα αφαιρεθεί, και θα σταλεί στο εργαστήριο για να ελεγχθεί ή παρουσία ή μη, καρκινικών κυττάρων.

Η σημασία της κολποσκόπησης

Εάν ο γιατρός συνιστά μια κολποσκόπηση, αναμφίβολα θα πρέπει να την πραγματοποιήσετε. Ενώ μια κολποσκόπηση δεν επηρεάζει τη γονιμότητα σας, αντιθέτως, η εμφάνιση αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας και ιδιαίτερα καρκινικών, μπορεί σε μακροπρόθεσμη βάση, να θέσει σε κίνδυνο εκτός από την υγεία σας, και τη γονιμότητα σας. Ακόμα και αν είναι απαραίτητη μια βιοψία ταυτόχρονα με την κολποσκόπηση, η ποσότητα του ιστού που ο γιατρός θα αφαιρέσει είναι τόσο μικρή που δε δύναται να επηρεάσει τη γονιμότητα σας.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.