Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μαγνητική μαστού

Η μαγνητική μαστού, μαγνητική τομογραφία μαστού ή μαγνητική μαστογραφία είναι η απεικόνιση των μαστών με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου.

Η μαγνητική τομογραφία απεικονίζει με μεγάλη ευκρίνεια την τυχόν ύπαρξη όγκων στο στήθος. Η μαγνητική τομογραφία είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς μιας και με την απλή μαστογραφία δεν υπάρχει έγκυρο αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να απεικονίσει ορισμένες μορφές καρκίνου που δεν φαίνονται στην απλή μαστογραφία.

Κατά την εξέταση μαγνητικής μαστού η γυναίκα εισέρχεται στο μαγνητικό τομογράφο σε ύπτια θέση και παραμένει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.