Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μια νέα μελέτη ανακάλυψε ότι oι γυναίκες που οδεύουν προς την εμμηνόπαυση, μπορεί να έχουν αυξημένη αιμορραγία.

heavybleeding11-1.jpg

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Michigan,  παρακολούθησαν 1320 γυναίκες μέσης ηλικίας από διάφορες φυλές. Κάθε γυναίκα συμπλήρωνε ένα ημερολόγιο καθημερινά κατά την διάρκεια του εμμήνου κύκλου της. Στο ημερολόγιο οι γυναίκες συμπεριλάμβαναν και άλλες πληροφορίες όπως, αν κάπνιζαν και πόσο, τυχόν θεραπεία ορμονών και την ένταση των καθημερινών τους ασχολιών. Κάθε χρόνο το βάρος και το ύψος τους μετριόταν από τους ειδικούς. Εξετάστηκαν οι γυναίκες που είχαν 10 ημέρες και παραπάνω έμμηνο ρύση, τις 6 ημέρες παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες είχαν κηλίδες αίματος και τις 3 ημέρες βαριά αιμορραγία.

Στην ομάδα παρακολούθησης  3 περιστατικά (77,8%) ανέφεραν ότι είχαν έμμηνο ρύση για 10 ημέρες και παραπάνω. Τουλάχιστον 3 περιστατικά είχαν 6 ημέρες κηλίδες αίματος (66,8%) και 3 ημέρες βαριά αιμορραγία (34,5%). Κάθε πρωτογενές αποτέλεσμα συσχετίστηκε με ινομυώματα της μήτρας, χρήση ορμονών και εθνικότητα. Ο δείκτης μάζας τους σώματος συσχετίστηκε με 3 και παραπάνω ημέρες της έντονης αιμορραγίας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μελέτη παρείχε σημαντικές πληροφορίες για το πόσο συχνά μια γυναίκα που οδεύει προς την εμμηνόπαυση, μπορεί να έχει κηλίδες αίματος και βαριά αιμορραγία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτά τα δεδομένα μπορούν να διευκολύνουν τη λήψη κλινικών αποφάσεων κατά την την διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.