Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

ΕΓΚΥΟΣ-e1449002966442.jpg

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την ημέρα του τοκετού. Επειδή είναι δύσκολο για τη νέα μητέρα να ξεχωρίσει το ψεύτικο από το αληθινό, παρακάτω σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες για το τί πραγματικά θα πρέπει να ξέρετε για την ήμερα του τοκετού.

Yπάρχει τελικά ο τέλειος τοκετός;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρξει ο τέλειος τοκετός αρκεί να είστε σωστά προετοιμασμένη. Ο τοκετός αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, είναι η ημέρα που φέρνετε στον κόσμο μια νέα ζωή. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εσάς και τον σύντροφο σας που θα σας μείνει αξέχαστη για πάντα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη και να βρείτε όλη την φυσική και ψυχική σας δύναμη για να μπορέσετε να έχετε έναν τοκετό όπως επιθυμείτε. Η σωστή προετοιμασία του σώματος και η συναισθηματική ενδυνάμωση σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν υπέροχο τοκετό.

Ο τοκετός δεν μπορεί να είναι τόσο επώδυνος:

Ο τοκετός μπορεί να είναι αρκετά επώδυνος. Σχεδόν όλες οι γυναίκες είχαν έντονους πόνους στην κάτω κοιλιακή χώρα. Οι πόνοι και πώς τους βιώνει η κάθε γυναίκα είναι διαφορετικοί. Μπορείτε όμως να μειώσετε τους πόνους με λίγο μασάζ, άμα κρατάτε ζέστη την περιοχή εκεί που πονάτε και παίρνοντας βαθιές αναπνοές, όπως τις διδαχτήκατε στα μαθήματα προετοιμασίας για τον τοκετό με τις μαίες.

Μπορώ να κάνω επισκληρίδιο όποτε θέλω;

Τυπικά, μπορείτε να κάνετε επισκληρίδιο μόλις οι πόνοι γίνουν πιο δυνατοί, αλλά αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο γιατρός ή η μαία να θεωρήσει ότι η επισκληριδιος δεν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί τη δεδομένη στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο. Συζητείστε με λεπτομέρεια με το γιατρό σας κάθε τι που αφορά την επισκληρίδιο αναισθησία. Κάθε έγκυος είναι καλό να ξέρει κάποιες τεχνικές φυσικού τοκετού, ώστε να κάνει τους πόνους πιο υποφερτούς.

Η μητέρα μου είχε γρήγορο τοκετό, θα συμβεί το ίδιο και σε μένα:

Είναι αλήθεια ότι η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο. Μπορεί η μήτρα σας και ο τράχηλος σας να είναι το ίδιο σχηματισμένοι με της μητέρα σας πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στο να έχετε και εσείς έναν γρήγορο τοκετό. Όμως, να θυμάστε ότι έχετε πάρει και στοιχεία από την μεριά του πατέρας σας και ότι το μωρό σας είναι ένας συνδυασμός δικό σας και του συντρόφου σας. Όλα αυτά παίζουν ρολό για την θέση του μωρού στην μήτρα και για το τι τοκετό θα έχετε.

Μόλις ο τοκετός τελειώσει θα ξεχάσετε τον πόνο που περάσατε:

Όσες γυναίκες είχαν παραπάνω από έναν τοκετό ξέρουν ότι αυτό είναι ένας μύθος. Μπορεί να μην νιώθετε τον πόνο στο σώμα σας πια, αλλά η εμπειρία μένει στο μυαλό σας και την ψυχή σας. Στο τέλος όμως του τοκετού είναι σίγουρο ότι θα θυμάστε ότι άξιζε ότι περάσατε για να έχετε το μωράκι σας αγκαλιά.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.