Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Νέα τοποθέτηση σχετικά με τη σχέση της παχυσαρκίας και του καρκίνου από την Αμερικάνικη Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας

diabetes-and-cancer-2col2111-1.jpg

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (American Society of Clinical Oncology), οι ογκολόγοι καλούνται να αντιμετωπίσουν και την παχυσαρκία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, με τα επίπεδα παχυσαρκίας διαρκώς να  αυξάνονται και όλο και περισσότεροι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο να καταφέρνουν να επιζήσουν.

Η παχυσαρκία έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ασθενείς που έχουν επιζήσει απο τον καρκίνο, καθώς μπορεί να είναι μια αιτία για νοσήσουν ξανά. Γύρω στις 84.000 διαγνώσεις καρκίνου κάθε χρόνο αποδίδονται στην παχυσαρκία ενώ το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία εμπλέκονται στο 15% -20% των συνολικών περιπτώσεων καρκίνου που σχετίζονται με θνησιμότητα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν χειρότερη πρόγνωση από ό,τι οι μη παχύσαρκοι άνθρωποι. Μία μέτα ανάλυση έδειξε αύξηση έως και 75% της θνησιμότητας στις περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ήταν παχύσαρκες τη στιγμή της διάγνωσης με καρκίνο του μαστού, σε σχέση με γυναίκες με φυσιολογικό βάρος.

Πολλοί από τους παχύσαρκους ασθενείς, όταν διαγνωστούν με καρκίνο, αποφασίζουν να αλλάξουν την διατροφή τους και τον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Η έρευνα εκτίμησε το βάρος των ασθενών και ανάλογα με τις ανάγκες τους, τους παρέπεμψε σε ιατρική αποκατάσταση, άσκηση ή διατροφή.

Οι ογκολόγοι πρέπει να μοιράζονται με τους ασθενείς τις προσωπικές τους εμπειρίες στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος και να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή. Επίσης πρέπει να μεταφέρουν στους ασθενείς τη σημασία ενός υγιεινού καθημερινού τρόπου ζωής.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.