Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Εάν έχετε προσπαθήσει να συλλάβετε για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς επιτυχία και όλες οι βασικές εξετάσεις που κάνατε έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη γονιμότητα σας, σας συμβουλεύουμε να συνεχίσετε την προσπάθεια για λίγο καιρό ακόμα, εφόσον η ηλικία σας το επιτρέπει. Μέχρι την ηλικία των 35 ετών (για τη γυναίκα), και δεδομένης της απουσίας παθολογικών ευρημάτων που μπορεί να αποτελούν αίτιο υπογονιμότητας, δίνεται το χρονικό περιθώριο στο ζευγάρι (ένα έως και δυο έτη) να προσπαθήσει από μόνο του για εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται στο ζευγάρι να ακολουθήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής και να έχει συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, κάθε δύο με τρεις ημέρες. 

Αν όμως περάσει αυτό το χρονικό διάστημα που προσπαθείτε, χωρίς να έχετε καμία επιτυχία τότε θα πρέπει:

α) να γίνει περαιτέρω διερεύνηση και

β) να ακολουθήσουν πιο ειδικές θεραπείες όπως η σπερματέγχυση και η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η εμπειρία μας έχει δείξει πως πολλά ζευγάρια επιλέγουν την εξωσωματική γονιμοποίηση ως λύση πάρα πολύ νωρίς.

Συνήθως αυτό συμβαίνει γιατί η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας ανά κύκλο σε σχέση με τη φυσική σύλληψη. Όμως δεν παύει ως διαδικασία να είναι πολύπλοκη, τις περισσότερες φορές απαιτούνται αρκετά φάρμακα και είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Εμείς λοιπόν πιστεύουμε πως με σωστή συμβουλευτική και λεπτομερές πλάνο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας, πολλά ζευγάρια θα καταφέρουν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, εφόσον η διάγνωση τους το επιτρέπει. Αν λοιπόν δεν είστε 100% σίγουροι πως η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ο μόνος τρόπος να συλλάβετε, θα μπορούσατε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού μαζί μας ώστε να σας συμβουλεύσουμε τι θεωρούμε εμείς πως είναι το ιδανικό για εσάς.

Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας, διάρκειας από 3 έως 4 μήνες.

Αφού συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο εσείς και ο σύντροφος σας, θα μπορέσουμε να δούμε αναλυτικά μαζί σας τις απαντήσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε πιθανές παραλείψεις και αδύναμα σημεία που μειώνουν τις πιθανότητες σας για σύλληψη. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που διαπιστώνουμε στη φάση αυτή αφορά τη λανθασμένη αντίληψη για το πότε η γυναίκα έχει ωορρηξία οπότε, στην περίπτωση που το ζευγάρι δε έχει συχνά ερωτική επαφή, μπορεί και να χάνονται κύκλοι ολόκληροι με λάθος προγραμματισμένες επαφές.

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να διακρίνουμε τυχόν λάθη και να τα διορθώσουμε, αυξάνοντας τις πιθανότητες για φυσική σύλληψη.

Στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες και βασικές εξετάσεις (όπως σπερμοδιάγραμμα, ορμονικός και υπερηχογραφικός έλεγχος) θα τις προγραμματίσουμε να γίνουν όποτε και όπως πρέπει.

Έχουμε τη χαρά να έχουμε καθοδηγήσει αρκετά ζευγάρια που πίστευαν πως δε μπορούσαν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, να τα καταφέρουν. Δεν έχει υπάρξει πάντα εύκολο αλλά άξιζε το κόπο. Γιατί στο τέλος αυτού του προγράμματος το ζευγάρι, ακόμα και αν δεν έχει καταφέρει να συλλάβει φυσικά, βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση για να υποβληθεί σε ενδεχόμενη, πιο εξειδικευμένη θεραπεία, σπερματέγχυση ή εξωσωματική γονιμοποίηση.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Εάν μένετε στην επαρχία υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω SKYPE.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.