Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πότε μία γυναίκα χρειάζεται υπερηχογράφημα.

20261607_m-1.jpg

Ο γυναικολογικός υπέρηχος, ή υπερηχογράφημα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας ολοκληρωμένης γυναικολογικής εξέτασης. Το υπερηχογράφημα μπορεί να πραγματοποιηθεί κοιλιακά, πάνω από την επιφάνεια της κοιλιάς ή διακολπικά, όπου ένα ειδικό εξάρτημα εισάγεται στον κόλπο.

Με το γυναικολογικό υπέρηχο, ο γιατρός μπορεί:

  • Να προσδιορίσει το μέγεθος, το σχήμα και τη θέση των γυναικείων οργάνων στην περιοχή της πυέλου και να εκτιμήσει τυχόν ανωμαλίες
  • Να αξιολογήσει έναν πόνο, μία μη φυσιολογική αιμορραγία, ή άλλα προβλήματα της εμμήνου ρύσεως στις γυναίκες
  • Να ανιχνεύσει τυχόν ανωμαλίες των ωοθηκών, της μήτρας και των εξαρτημάτων της, όπως τα ινομυώματα, οι ενδομητρικοί πολύποδες, οι κύστεις των ωοθηκών και η φλεγμονή των σαλπίγγων.
  • Να αξιολογήσει πιθανά προβλήματα υπογονιμότητας (πχ Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών) και να παρακολουθήσει την ανάπτυξη των ωοθυλακίων στις ωοθήκες μιας ασθενούς που λαμβάνει φάρμακα πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας ή υποβάλλεται σε εξωσωματική γονιμοποίηση
  • Να διαπιστώσει πιθανές παθολογικές καταστάσεις νωρίς στην κύηση όπως πχ μία εξωμήτριο κύηση στις σάλπιγγες.

Κάθε γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται σε έναν ολοκληρωμένο γυναικολογικό υπέρηχο σε ετήσια βάση προκειμένου να εκτιμηθεί η καλή κατάσταση της γυναικολογικής της υγείας και να αντιμετωπισθούν εγκαίρως πιθανές ανωμαλίες όπως πχ μια υπερπλασία του ενδομητρίου ή μία κύστη στις ωοθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, μία γυναίκα πρέπει να επίσκεφτεί άμεσα το γιατρό όταν έχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Βαριές ή οδυνηρές περιόδους
  • Πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή
  • Δε μπορεί να συλλάβει ενώ προσπαθεί τουλάχιστον 6 μήνες
  • Εμφανίζει διαταραχές περιόδου
  • Βλέπει αίμα ανάμεσα στις περιόδους ή έχει αναπάντεχη αιμορραγία ενώ βρίσκεται στην εμμηνόπαυση

Ανάλογα με τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος, σχεδιάζεται και το προσωπικό πλάνο περαιτέρω διερεύνησης ή θεραπείας.

Στην κλινική μας ο γυναικολογικός υπέρηχος πραγματοποιείται από το δρ Μπιλάλη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, προκειμένου σε ένα μόνο ραντεβού να βγουν όλα τα απαραίτητα συμπεράσματα για την ασθενή και να αντιμετωπισθούν τα πιθανά προβλήματα σωστά και εξατομικευμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας καλέστε μας στο 210 7704393.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.