Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Screen-Shot-2014-04-25-at-6.57.38-μ.μ.11-1.png

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις όσον αφορά τα θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική υγεία, γεγονός που είναι αρκετά λογικό αν κάποιος λάβει υπ’ όψιν του ότι δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί με άνεση.

Ωστόσο τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το σεξ είναι πολύ σοβαρά, ο μόνος δε τρόπος καταπολέμησης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι η πρόληψη μέσω της σωστής ενημέρωσης.

Επιπλέον, αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό πέραν της πρόληψης,  είναι η έγκυρη διάγνωση άρα και αντιμετώπιση.

Μερικά από τα συνηθέστερα συμπτώματα που παρουσιάζονται όταν ένα άτομο έχει προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι:

  • Πόνος, αίσθημα καψίματος και κνησμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ή κατά την ούρηση
  • Εμφάνιση πληγής στη γεννητική περιοχή
  • Εξανθήματα στα γεννητικά όργανα
  • Πόνος και δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
  • Συχνοουρία
  • Ασυνήθιστες, συνήθως δύσοσμες, εκκρίσεις από τον κόλπο
  • Πόνος χαμηλά στη κοιλιά

Αν παρουσιάζετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι σημαντική η άμεση ενημέρωση του ιατρού ώστε να σας δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τις απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να γίνει σωστά η διάγνωση και να ακολουθήσει η καλύτερη και ασφαλέστερη θεραπεία.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.