Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μπορεί η αυξημένη πρόσληψη κακής ποιότητας λίπους να επιδρά στην ποιότητα του σπέρματος;

56078912_m-1.jpg

Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που εμπλέκεται στην παραγωγή του σπέρματος στους όρχεις, αλλά και στην ενίσχυση των σεξουαλικών ορμών (libido). H τεστοστερόνη έχει ως βασικό δομικό στοιχείο τη χοληστερόλη.

Έτσι ένας άνδρας καταναλώνοντας καλής ποιότητας λιπαρά, προσλαμβάνει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και με τον τρόπο αυτό μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση των επιπέδων της τεστοστερόνης και κατ’ επέκταση της ποιότητας του σπέρματος.

Για να αναγνωρίσετε τα καλά λιπαρά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι εκείνα που τείνουν να είναι υγρά σε θερμοκρασία δωματίου όπως τα σπορέλαια, το ελαιόλαδο και τα ιχθυέλαια. Αντίθετα, τα κορεσμένα λίπη τείνουν να είναι στερεά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κορεσμένα λίπη βρίσκονται στις ζωικές τροφές όπως το λιπαρό κρέας, το σαλάμι και τα λουκάνικα και τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγονται τα trans λιπαρά οξέα τα οποία είναι υδρογονωμένα λίπη και συνήθως βρίσκονται στο πρόχειρο φαγητό.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.