Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΜΟΛΙΣ-e1449002402278.jpg

Ο τοκετός στο νερό αποτελεί μια φυσική μέθοδο τοκετού που πραγματοποιείται μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, σε θερμοκρασία νερού 37°C.

Κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν το νερό μονάχα κατά τη διάρκεια των ωδυνών, αφού το νερό λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό, και εξέρχονται από αυτό για τις τελευταίες εξωθήσεις.  Άλλες πάλι, επιλέγουν να γεννήσουν μέσα στο νερό. Αλλωστε, η θεωρία πίσω από αυτή τη μέθοδο τοκετού, είναι πως επειδή το έμβρυο βρίσκεται για εννέα μήνες μέσα στο αμνιοτικό υγρό, η γέννηση του μέσα στο νερό είναι πολύ πιο ομαλή και φυσική ως διαδικασία. Παράλληλα, το νερό θεωρείται πως έχει ευεργετική επίδραση στη ψυχολογία της γυναίκας καθόλη τη διάρκεια του τοκετού, ενώ προς το τέλος ενισχύει την ενέργεια της.

Ο τοκετός στο νερό μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Μαιευτήριο Λητώ, σε μια από τις δύο ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες τοκετού για το σκοπό αυτό: Αίθουσα Τοκετός Στο Νερό και Αίθουσα Τοκετός Σαν Στο Σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, ο τοκετός στο νερό, αποτελεί μοναδική εμπειρία τοκετού. Επειδή όμως ως μέθοδος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, δεν ενδείκνυται για όλες τις γυναίκες.

Αντενδείξεις για τοκετό στο νερό αποτελούν:

  • Πολύδυμη κύηση
  • Ισχυακή προβολή εμβρύου
  • Πρόωρη ρήξη υμένων
  • Πρόωρος τοκετός (< 37 εβδομάδες)
  • Αιμορραγία – κάποια φλεγμονή
  • Προσβολή από έρπη
  • Υπέρταση, Προεκλαμψια, Τοξιναιμία
  • Πολύ έντονο μυκόνιο

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και πληροφορία. Σε περίπτωση που επιθυμείτε προσωπική ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους του μαιευτηρίου  που πραγματοποιείται αυτή η μέθοδος τοκετού, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.