Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Τοξόπλασμα. Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος τοξοπλάσμωσης στην εγκυμοσύνη;

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ-ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ-1.jpg

Η τοξοπλάσμωση αποτελεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη λοίμωξη, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που προκαλείται από ένα παράσιτο, το τοξόπλασμα. Εάν μια έγκυος μολυνθεί από τοξόπλασμα μπορεί να γίνει μετάδοση του, στο έμβρυο μέσω του πλακούντα, και να προκαλέσει τύφλωση και εγκεφαλικές βλάβες.

Μια εξέταση για τοξοπλάσμωση ελέγχει την ύπαρξη αντισωμάτων του Toxoplasma gondii που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την έκθεση στο παράσιτο. Η ποσότητα και το είδος των αντισωμάτων δείχνει αν η πιθανή λοίμωξη είναι πρόσφατη ή συνέβη στο παρελθόν. Εκτός από τον πρώτο έλεγχο αντισωμάτων , η εξέταση πρέπει να επαναληφθεί μετά από κάποιες εβδομάδες.

Τι μπορεί να σημαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης για τοξοπλάσμωση

Αν μία έγκυος γυναίκα έχει IgG αντισώματα για Toxoplasma gondii, αυτό σημαίνει ότι μια μόλυνση συνέβη στο παρελθόν και το έμβρυο δεν έχει πιθανότητες να μολυνθεί. Ωστόσο, αν έχει IgM αντισώματα, αυτό σημαίνει ότι η λοίμωξη είναι πρόσφατη, υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης του εμβρύου και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Διαβάστε επίσης: Που μπορεί να οφείλεται η υπερβολική κόπωση στην εγκυμοσύνη;

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.