Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Ο φυσικός τοκετός είναι η πιο φυσική μορφή κολπικού τοκετού, που πραγματοποιείται χωρίς καμία φαρμακευτική παρέμβαση. Η γυναίκα που επιθυμεί να γεννήσει με αυτόν το τρόπο, έχει τον πλήρη έλεγχο του σώματος της και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα στάδια του τοκετού. Επίσης, λόγω της απουσίας φαρμάκων, περιορίζεται και η συνεχής καταγραφή των καρδιακών παλμών του εμβρύου.

Τα ωφέλη του φυσικού τοκετού είναι πολλά. Επειδή οι περισσότερες τεχνικές που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του φυσικού τοκετού είναι μη επεμβατικές, ελαττώνεται ο κίνδυνος από τις παρενέργειες που πιθανώς υπήρχαν στην περίπτωση χρήσης φαρμάκων.

Οι γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν με αυτό τον τρόπο διακατέχονται από ένα μοναδικό αίσθημα ψυχικής και σωματικής ενδυνάμωσης, που φαίνεται να τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Παρά τον πόνο που βιώνουν, όσο δυνατός και αν είναι, οι περισσότερες επιλέγουν το φυσικό τοκετό και στην επόμενη εγκυμοσύνη. Άλλωστε για τις πιο πολλές γυναίκες,  ο απόλυτος έλεγχος του σώματος τους, φαίνεται να τους δίνει τη δύναμη να “βλέπουν” και να βιώνουν τον πόνο με μικρότερη ένταση από την πραγματική.

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και το γεγονός πως ο φυσικός τοκετός συνήθως είναι πιο σύντομος σε διάρκεια, λόγω της απουσίας επισκληριδίου αναισθησίας ή λοιπών αναλγητικών φαρμάκων. Όταν μια γυναίκα κάνει επισκληρίδιο, αυξάνονται οι πιθανότητες να χρειαστεί οξυτοκίνη προκειμένου να γίνουν οι συσπάσεις πιο δυνατές, να της τοποθετηθεί ούροκαθετήρας και να υποβοηθηθεί  ο τοκετός με βεντούζα ή εμβρυουλκό. Επειδή λοιπόν ο φυσικός τοκετός είναι μια ελάχιστα παρεμβατική διαδικασία, μειώνονται οι πιθανότητες για παρενέργειες ή κάποια βλάβη στην έγκυο ή το μωρό.

Αν επιθυμείτε να προσπαθήσετε να γεννήσετε με αυτό τον τρόπο, πρέπει να είσαστε προετοιμασμένες πως θα βιώσετε ανάμεικτα συναισθήματα έντονου πόνου αλλά και δύναμης και εσωτερικής ικανοποίησης.

Με τη κατάλληλη  προετοιμασία και τη σωστή ψυχική υποστήριξη μπορείτε να τα καταφέρετε.

Για την κατάλληλη προετοιμασία μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΥΤΟΚΙΑ, ώστε να διαλέξετε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.