Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Μπορεί η ψυχολογική κατάσταση να έχει επίδραση στη γονιμότητα μου;

40342898_m-1.jpg

Αν και τελευταίες μελέτες υποστηρίζουν ότι υπάρχει σύνδεση της κατάθλιψης με την υπογονιμότητα, φαίνεται πως το άγχος και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν έχουν άμεση αρνητική επίδραση στην ικανότητα αναπαραγωγής.

Παρόλα αυτά, οι στρεσογόνοι παράγοντες που μπορεί  να αντιμετωπίζει καθημερινά ένα ζευγάρι είναι πιθανό να οδηγούν σε επιλογές και σε ένα τρόπο ζωής που δεν ευνοεί την αναπαραγωγή (αλκοόλ, κάπνισμα, έλλειψη ύπνου).

Για τον λόγο αυτό, αν και το στρες στη ζωή είναι αναπόφευκτο, θα πρέπει να διατηρήσετε μια θετική σκέψη και στάση ζωής, ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία σας, αλλά και τις πιθανότητες επίτευξης μιας εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Το συναισθηματικό αντίκτυπο της πρόωρης εμμηνόπαυσης

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.