Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Θα μπορούσε να παρουσιαστεί ανεπάρκεια τραχήλου μετά από φυσιολογική κύηση;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-1.jpg

Με τον όρο ανεπάρκεια τραχήλου περιγράφεται η ανικανότητα του τραχήλου, στην εγκυμοσύνη, να κρατήσει το κύημα εντός της μήτρας. Η ανεπάρκεια τραχήλου προκαλείται όταν ο ιστός του τραχήλου της μήτρας είναι εξασθενημένος και έχει υποστεί λέπτυνση. Αυτό προκαλεί διαστολή στον τράχηλο της μήτρας νωρίς στην εγκυμοσύνη (κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου), πριν το έμβρυο βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη. Συνήθως, όταν μια γυναίκα έχει ανεπάρκεια τραχήλου, αυτό θα επηρεάσει  κάθε εγκυμοσύνη. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό μία γυναίκα να αναπτύξει ανεπάρκεια τραχήλου, ενώ ήδη είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Η διάγνωση της ανεπάρκειας του τραχήλου είναι πολύ σημαντική, διότι ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει σωστά, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να αποφευχθεί ο πιθανός κίνδυνος αποβολής.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.