Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Ω3 λιπαρά οξέα: Πώς η λήψη τους οφελεί το μωρό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-ΚΑΙ-ΦΟΛΙΚΟ-ΟΞΥ-1.jpg

Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πόσο σημαντική είναι η επάρκεια σε Ω3 λιπαρά οξέα για την υγεία του μωρού τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και μετά τον τοκετό.

Τι είναι τα Ω3 λιπαρά οξέα ;

Τα Ω3 λιπαρά οξέα αποτελούν ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει σπουδαίο ρόλο στην υγεία και τη λειτουργικότητα του σώματος. Ωστόσο, τα Ω3 λιπαρά οξέα δε συντίθενται φυσικά από τον οργανισμό, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν από άλλες πηγές.

Τι ακριβώς προσφέρουν τα Ω3 λιπαρά οξέα στην ανάπτυξη του εμβρύου;

Aνάπτυξη του εγκεφάλου

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της πρόσληψης Ω3 λιπαρών οξέων στην ενδομήτρια ανάπτυξη, είναι αυτή της ανάπτυξης του εγκεφάλου. Το  εικοσιδυοεξενοϊκό οξύ (DHA) που βρίσκεται στα Ω3 είναι ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, και η επαρκής πρόσληψη του ενισχύει τη βασική γνωστική λειτουργία. Επιπλέον, μελέτες υποστηρίζουν ότι τα μωρά που γεννήθηκαν μετά από άφθονη πρόσληψη Ω3 λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα έχουν αυξημένη ικανότητα προσοχής και γνωστικές ικανότητες από νεαρή ηλικία.

Συστήματα των οργάνων του σώματος

Αν και η πρόσληψη Ω3 λιπαρών οξέων στην εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε όλα τα συστήματα οργάνων, τόσο για το έμβρυο όσο και για τη μητέρα, έχει αποδειχθεί ότι ενισχύσει ιδιαίτερα την ανάπτυξη του εμβρυϊκού καρδιακού και αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, το DHA ενισχύει την ομαλή ανάπτυξη του νευρικού και του κυκλοφορικού συστήματος του εμβρύου.

Λειτουργικότητα των ματιών

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των Ω3 λιπαρών οξέων είναι η θετική τους επίδραση στον αμφιβληστροειδή. H επάρκεια σε Ω3 λιπαρά οξέα και συγκεκριμένα τα επίπεδα DHA,ενισχύουν, σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών, την ομαλή λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και την οπτική οξύτητα.

Διασφάλιση μιας υγιούς εγκυμοσύνης

Οι μέλλουσες μητέρες που προσλαμβάνουν υψηλές ποσότητες DHA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης τοξιναιμίας, προεκλαμψίας, ακόμη και πρόωρου τοκετού. Επίσης, τα Ω3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειου κατάθλιψης, κάτι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για τη μητέρα, όσο και για το νεογνό.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.