Πώς η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες από την ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης;

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα που παρουσιάστηκε στο American Heart Association οι γυναίκες που καταναλώνουν πέντε ή περισσότερες μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση, σε σύγκριση με εκείνες που καταναλώνουν σπάνια γιαούρτι.
Η μελέτη μας δείχνει, ότι η καθημερινή πρόσληψη των γαλακτοκομικών προϊόντων γενικότερα, αλλά ιδιαιτέρως του γιαουρτιού, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξη υψηλής πίεσης, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.