Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Doppler

Υπέρηχος-Doppler-1.jpg

Τι είναι το υπερηχογράφημα Doppler

Το υπερηχογράφημα Doppler δίνει στο γιατρό μια οπτική ή/και ακουστική αναπαράσταση της κίνησης του αίματος μέσα στις φλέβες, τις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία με ηχητικά κύματα. Ο ανακλώμενος ήχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να διαγνώσει περιορισμένη ροή και θρόμβους αίματος καθώς και να αξιολογήσει την εμβρυϊκή υγεία.

Σε αντίθεση με την απεικόνιση ενός τυπικού μαιευτικού υπερηχογραφήματος, που χρησιμοποιείται για να δώσει στους γονείς μια εικόνα του μωρού εντός της μήτρας, το υπερηχογράφημα Doppler πραγματοποιείται για να μετρηθεί και να αξιολογηθεί η ροή του αίματος στον ομφάλιο λώρο, τον πλακούντα καθώς και η ροή του αίματος στην καρδιά και τον εγκέφαλο. 

Πότε πραγματοποιείται

Ιδανικά πραγματοποιείται τη 32η με 34η εβδομάδα κύησης.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.