Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Ποια διαδικασία ακολουθείται κατά την ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI);

1η-ΕΒΔΟΜΑΔΑ-1.jpg

Η ενδομήτρια σπερματέγχυση είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Η γυναίκα παρακολουθείται υπερηχογραφικά, ώστε ο γιατρός να μπορέσει να συγχρονίσει την ενδομήτρια σπερματέγχυση με την ωοθυλακιορρηξία. Ο σύντροφος παρέχει ένα δείγμα σπέρματος, εφόσον έχουν προηγηθεί δύο με τρεις ημέρες αποχής, από κάθε είδους εκσπερμάτωση.Το δείγμα επεξεργάζεται και συμπυκνώνεται (διαχωρίζονται τα σπερματοζωάρια από τα σπερματικά υγρά).

Στη συνέχεια, η διαδικασία μοιάζει με τεστ Παπ, όπου ένας κολποδιαστολέας κρατάει ανοιχτά τα τοιχώματα του κόλπου προκειμένου να γίνει εμφανής ο τράχηλος. Στη συνέχεια, ένας λεπτός καθετήρας ο οποίος περιέχει το σπέρμα, τοποθετείται, μέσα από τον τράχηλο στην κοιλότητα της μήτρας. Το σπέρμα εναποτίθεται στην μήτρα, από όπου και θα ξεκινήσει την πορεία του στις σάλπιγγες με στόχο τη γονιμοποίηση του ωαρίου, που θα απελευθερωθεί κατά την ωορρηξία.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί πολύ λίγο χρόνο, ενώ η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί κάποιες ήπιες, προσωρινές κράμπες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανεκτές. Επιπλέον, δεν απαιτείται αναισθησία και ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών είναι ελάχιστος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη παρακολούθηση και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητες της.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων όπως πυρετός, ρίγη και πυελικό ή κοιλιακό άλγος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό.

Διαβάστε επίσης: Ενδομήτρια σπερματέγχυση. Ενδείκνυται για εσάς;

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.