Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πώς γίνεται η επεξεργασία του σπέρματος πριν την ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI);

37974281_m-1.jpg

Στην περίπτωση ανδρικού παράγοντα υπογονιμότητας, ο οποίος σχετίζεται με χαμηλό αριθμό, κακή ποιότητα ή χαμηλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων, η επεξεργασία του σπέρματος, που προηγείται της IUI, αυξάνει τις πιθανότητες γονιμοποίησης.

Το σπέρμα έχει ετοιμαστεί κατάλληλα στο εργαστήριο πριν την διαδικασία. Το τελικό δείγμα, μετά την επεξεργασία του θα είναι το πιο ενεργό, και θα περιλαμβάνει τα καλύτερα σπερματοζωάρια, τα οποία, στη συντριπτική πλειοψηφία τους θα έχουν πολύ καλή κινητικότητα.

Το δείγμα σπέρματος συλλέγεται μέσω εκσπερμάτωσης σε ένα
αποστειρωμένο συλλέκτη και στην περίπτωση που η λήψη γινει στο σπίτι, θα πρέπει να μεταφερθεί στο εργαστήριο εντός τριάντα λεπτών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σπέρμα δεν εγχέεται απ ‘ευθείας εντός μήτρα της γυναίκας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης, συσπάσεων της μήτρας και άλλων επιπλοκών.Η διαδικασία του «πλυσίματος» των σπερματοζωαρίων μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά, μέχρι δύο ώρες, ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιείται.

Για να έχει μία IUI υψηλές πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει μετά την επεξεργασία του σπέρματος, να υπάρχει διαθέσιμο τουλάχιστον 1 εκατομμύριο σπερματοζωαρίων. Στην περίπτωση των 5 έως 10.000.000 μετά την επεξεργασία, οι πιθανότητες είναι αυξημένες, ενώ στα 20-30 εκατομμύρια, τα ποσοστά επιτυχίας είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Διαβάστε επίσης:

Ενδομήτρια σπερματέγχυση. Ενδείκνυται για εσάς;

Ποια διαδικασία ακολουθείται κατά την ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI);

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.