Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ: ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

12250718511-1.jpg

Η σπερματέγχυση (IUI) είναι η απλούστερη μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και πραγματοποιείται με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας στην κλινική μας λόγω της σωστής επιλογής των περιστατικών που μπορεί να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη τεχνική χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Κατά τη διαδικασία της σπερματέγχυσης, το κατάλληλα επεξεργασμένο σπέρμα, με τη βοήθεια ενός ειδικού καθετήρα, τοποθετείται απευθείας στην ενδομητρική κοιλότητα κοντά στο άνοιγμα των σαλπίγγων (ενδομήτρια σπερματέγχυση). Έτσι, παρακάμπτεται και το τραχηλικό κανάλι, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποτελεί “φυσικό εμπόδιο” στη γονιμότητα της γυναίκας.

Η σπερματέγχυση μπορεί να γίνει:

  1. Κατά τη διάρκεια του φυσικού κύκλου, χωρίς καμία φαρμακευτική παρέμβαση, στη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται φυσιολογικά η ωοθυλακιορρηξία.
  2. Σε φυσικό κύκλο που όμως προκαλούμε τεχνητά την ωοθυλακιορρηξία με hCG ή
  3. Με χορήγηση κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής (ορμονών), συνήθως κιτρικής κλομιφαίνης, για την παραγωγή περισσότερων του ενός ωαρίων και τεχνητή πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας με hCG. Η μέθοδος αυτή θεωρείται πως έχει και τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Η σπερματέγχυση αποτελεί ένα σπουδαίο “μέσο” υποβοήθησης της αναπαραγωγής μα δεν αποτελεί μέθοδο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF/ICSI). Τα ζευγάρια με τη σπερματέγχυση δέχονται σημαντική υποβοήθηση και με ένα πολύ απλό και ελάχιστα παρεμβατικό τρόπο αυξάνουν τις πιθανότητες σου για σύλληψη.

Ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου

Στη σπερματέγχυση, η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο, πραγματοποιείται “τυχαία” και από μόνη της και δεν έχει καμία σχέση με τη γονιμοποίηση που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης .

Έτσι, όταν πραγματοποιείται σε ιδανικές συνθήκες, έχει περίπου 15-20% πιθανότητες επιτυχίας, ενώ η Εξωσωματική Γονιμοποίηση φτάνει το 35-45% ανά κύκλο προσπάθειας σε μία γυναίκα μέσης αναπαραγωγικής ηλικίας (30-35 ετών). Για το λόγο αυτό και η επίλογή της πιο κατάλληλης μεθόδου εξατομικευμένα για κάθε ζευγάρι είναι πολύ σημαντική.

Εάν θέλετε να πάρετε μία δεύτερη γνώμη για το εάν η σπερματέγχυση είναι η κατάλληλη μέθοδος για εσάς, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.