Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης

ΜΕΤΑ_ΓΑΜΟ-e1452516996141.jpg

Η μέθοδος της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης IVF περιλαμβάνει ουσιαστικά τέσσερα κύρια βήματα:

Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας: Έπιτυγχάνεται με φάρμακα (γοναδοτροπίνες) και στόχος είναι η λήψη περισσότερων ωαρίων που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχημένης γονιμοποίησης. Κατά την διάρκεια της πρόκλησης γίνεται έλεγχος με εξετάσεις αίματος και υπερήχων των ωοθηκών και της μήτρας .

Ωοληψία: Τα ωάρια συλλέγονται με τη βοήθεια διακολπικού καθετήρα και υπερήχου και τη χρήση βελόνας αναρρόφησης υπό νάρκωση με τοπικό αναισθητικό.

Γονιμοποίηση: Την ημέρα της ωοληψίας ο άνδρας παράγει σπέρμα το οποίο αφού υποστεί επεξεργασία για την επίτευξη της βέλτιστης ποιότητας του, τοποθετείται σε ειδικό καλλιεργητικό υλικό μέσα σε τρυβλία για να γονιμοποιήσει το ωάριο.Την επόμενη ημέρα ελέγχεται το αν έχει επιτευχθεί η γονιμοποίηση.

Εμβρυομεταφορά: Τα έμβρυα τοποθετούνται στη μήτρα με τη βοήθεια ειδικού καθετήρα συνήθως 3 ημέρες μετά την ωοληψία. Ορισμένες φορές μεταφέρονται την 5η ημέρα στο στάδιο της βλαστοκύστης. Αν υπάρχει περίσσεια εμβρύων μπορούν να καταψυχθούν για πιθανή χρήση σε επόμενο κύκλο.

Τεστ Κύησης: 12 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά πραγματοποιείται μία εξέταση αίματος για Β- Χοριακή Γοναδοτροπίνη προκειμένου να διαπιστωθεί η θετική έκβαση της προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης.

 

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.