Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Υπερηχογράφημα μαστού

141265341_s.jpg

Το υπερηχογράφημα μαστού είναι μια διαγνωστική εξέταση που πραγματοποιείται με τη χρήση υπερήχων και αποτελεί συμπληρωματική εξέταση της μαστογραφίας. Πρόκειται για μία σχετικά σύντομη εξέταση που μπορεί να προσδιορίσει, σε μεγάλο βαθμό, το είδος και τον τύπο ενός όγκου (μιας μάζας) που αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Δηλαδή αν πρόκειται για μία κύστη (περιέχει υγρό) ή μια μάζα με συμπαγές περιεχόμενο (περιέχει κύτταρα), και αν αυτό που φαίνεται, ως πρώτη εκτίμηση, είναι καλόηθες ή κακόηθες.

Είναι μια ανώδυνη εξέταση που δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία, κατά την οποία ελέγχεται ο μαστός αλλά και η περιοχή της μασχάλης (έλεγχος των λεμφαδένων).

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.