Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πόσο διαρκεί κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-ΟΜΟΡΦΙΑ-ΥΓΕΙΑ-1.jpg

Γίνεται συχνά μπέρδεμα με τον μήνα της εγκυμοσύνης, τις εβδομάδες και τα τρίμηνα.    Ο γιατρός και η μαία συχνά αναφέρονται σε εβδομάδες της εγκυμοσύνης και ο περισσότερος κόσμος σε μήνες! Και εδώ έρχεται η σύγχυση!

Ας δούμε την πιο συχνή κατανομή, όπως αναφέρεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων:

Πρώτο Τρίμηνο: O – 13 εβδομάδες (1-3 μήνες)

Ξεκινά με την πρώτη ημέρα της τελευταίας εμμήνου ρύσεως-περιόδου (ΤΕΡ ή LMP) και τελειώνει με την τελευταία ημέρα της 13ης  εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου σας, η μήτρα σας προετοιμάζεται για την ωορρηξία και το σώμα σας για την εγκυμοσύνη, έτσι τεχνικά, η μέτρηση αρχίζει από αυτό το σημείο.

Δεύτερο τρίμηνο: 14 – 27 εβδομάδες (3-6 μήνες)

Ξεκινά από τις αρχές της 14ης  εβδομάδας μετά την πρώτη ημέρα της τελευταίας εμμήνου ρύσεως  ( ΤΕΡ) και θα διαρκέσει έως και την 27η  εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Τρίτο Τρίμηνο: 28 – 40 εβδομάδες ( 6-9 μήνες)

Ξεκινά από την 28η εβδομάδα μετά την πρώτη ημέρα της τελευταίας εμμήνου ρύσεως (ΤΕΡ) και τελειώνει με τον τοκετό.

! Να σημειωθεί πως μια εγκυμοσύνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 42 εβδομάδες, εάν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία του εμβρύου ή της μητέρας. Οι τελευταίες 2 εβδομάδες ονομάζονται εβδομάδες παράτασης.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.