Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS και η εξατομικευμένη διαχείριση του στο ιατρείο μας

PCOS-management-Bilalis.png

Tο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS  αποτελεί μία σοβαρή ενδοκρινολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ορμονικές ανισορροπίες. Αυτή η νόσος αντιμετωπίζεται στο ιατρείο μας εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας ξεχωριστά.

  1. Γυναίκα που προσπαθεί να συλλάβει: Η αποκατάσταση της ορμονικής ανισορροπίας έχει σαν σκοπό την αποκατάσταση της ωοθυλακιορρηξίας, τη βελτίωση της γονιμότητας και την υποβοήθηση για σύλληψη
  2. Έγκυος γυναίκα: Εάν μία γυναίκα έχει PCOS, έχει υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών της εγκυμοσύνης, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), προεκλαμψία, διαβήτη κύησης και αποβολή. Η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης θα εξατομικευτεί σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα.
  3. Γυναίκα στην περιεμμηνόπαυση που δεν επιθυμεί να συλλάβει: Στη δεκαετία των 40 και όσο πιο κοντά είναι μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση, τα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού  συνδρόμου  (PMS) μπορούν να επιδεινωθούν. Για πολλές γυναίκες, το PMS μπορεί να είναι εξαιρετικά εξουθενωτικό. Όμως και το PCOS μπορεί να κάνει αυτό το μηνιαίο “βάσανο” ακόμη πιο προκλητικό και επίπονο. Στα πλαίσια λοιπόν της επίσκεψης της στο ιατρείο μας οφείλουμε να δώσουμε λύσεις σε αυτή τη γυναίκα ώστε να μπορεί να λειτουργεί κάθε μέρα βέλτιστα, αποκαθιστώντας τις ορμονικές διαταραχές που προκαλεί το PCOS και βοηθώντας την να διαχειριστεί καλύτερα το PMS.
  4. Γυναίκα με PCOS που βρίσκεται πλέον στην εμμηνόπαυση. To PCOS συνδέεται με την εμμηνόπαυση με πολλούς τρόπους. Οι γυναίκες με PCOS τείνουν να φτάνουν στην εμμηνόπαυση περίπου δύο χρόνια αργότερα από τις γυναίκες χωρίς PCOS. Συπτώματα του PCOS μπορεί να συνεχιστούν και στην εμμηνόπαυση, με ορισμένα από αυτά να είναι παρόμοια με εκείνα της περιεμμηνόπαυσης, γεγονός που μερικές φορές δυσκολεύει τη διάγνωση. Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του PCOS στην υγεία που επεκτείνονται μέχρι τη μετεμμηνόπαυση δεν έχουν πλήρως προσδιοριστεί. Ωστόσο, δεδομένης της παθοφυσιολογίας της πάθησης, υπάρχει η υποψία ότι το PCOS μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών. Για αυτό και στο ιατρείο μας μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση με ιστορικό PCOS πιθανώς θα χρειαστεί επιπλέον φροντίδα.

Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας και λάβετε τη φροντίδα που σας αξίζει.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.