Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Γυναικολογικοί Υπέρηχοι – Δρ Δημήτρης Μπιλάλης

20261607_m-1.jpg

Οι γυναικολογικοί υπέρηχοι αποτελούν μία ασφαλή, μη επεμβατική διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει την υγεία και καλή κατάσταση ορισμένων οργάνων του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος (μήτρα, ωοθήκες, μαστοί) ή να διαγνώσει μία πάθηση όπως πχ Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, Ινομυώματα της μήτρας κά.

Αποτελούν επίσης το βασικό εργαλείο παρακολούθησης μίας κύησης.

Στη διάρκεια της υπερηχογραφίας, παράγονται εικόνες από το εσωτερικό του σώματος με τη χρήση ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας. Αυτές οι εικόνες που συλλαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τη δομή και την θέση των οργάνων.

Γυναικολογικοί Υπέρηχοι στο Bilalis Women’s Health Clinic.

Σκοπός του ιατρού δρ Μπιλάλη και των συνεργατών του είναι οι γυναικολογικοί υπέρηχοι να πραγματοποιούνται με απόλυτη άνεση και ασφάλεια για την ασθενή, και να συγκεντρώνονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές πληροφορίες στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

  • Οι γυναικολογικοί υπέρηχοι πραγματοποιούνται σε καθορισμένες ημέρες του κύκλου ανάλογα με το ιστορικό και τα προσωπικά δεδομένα κάθε ασθενούς.

  • Οι μαιευτικοί υπέρηχοι ακολουθούν αυστηρά τις κατευθυντήριες οδηγίες του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας RCOG

Είδη Υπερήχων

1) Διακοιλιακό Υπερηχογράφημα:

Κατά τη διάρκεια ενός διακοιλιακού υπερηχογραφήματος, η γυναίκα τοποθετείται σε ένα εξεταστικό κρεββάτι και μία διάφανη γέλη εφαρμόζεται στην περιοχή της κοιλιάς που εξετάζεται. Στη συνέχεια, ένας μετατροπέας πιέζεται σταθερά έναντι του δέρματος και σαρώνει πίσω και εμπρός για την καταγραφή των ηχητικών κυμάτων που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση της εικόνας.

Η εικόνα εμφανίζεται στη ψηφιακή οθόνη του υπερήχου καθώς και σε δεύτερη οθόνη σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε η ασθενής και ο γιατρός να μπορούν να βλέπουν μαζί και να αναλύουν κάθε στάδιο της διαδικασίας.

2) Διακολπικό υπερηχογράφημα:

Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται ένας διακολπικός μετατροπέας ο οποίος εισέρχεται στην περιοχή του κόλπου. Τα επόμενα στάδια παραμένουν ίδια.

3) Τρισδιάστατο 3D/4D υπερηχογράφημα – Doppler.

Η υπερηχογραφική εξέταση της μήτρας και των ωοθηκών με έναν τρισδιάστατο 3D/4D υπέρηχο και Doppler, παρέχει στο γιατρό και την ασθενή μία ολοκληρωμένη εικόνα αυτών των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος, και διερευνά σε βάθος την όποια παθολογία τους.

Ο δρ Μπιλάλης, με τις πληροφορίες που συλλέγει στα πλαίσια ενός διευρυμένου τρισδιάστατου 3D/4D υπερηχογραφήματος, παρέχει στην ασθενή λεπτομερή αξιολόγηση σχετικά με τα δεδομένα μίας γυναικολογικής νόσου και πραγματοποιεί την πλέον αξιόπιστη διάγνωση και θεραπεία.

Η σαφής τρισδιάστατη καταγραφή δεδομένων σχετικά με τη δομή και υφή της μήτρας και των ωοθηκών, της παρουσίας πολυπόδων, ινομυωμάτων, κύστεων ωοθηκών, αδενομύωσης, υδροσαλπίγγων κα, παρέχει έγκυρες απαντήσεις σχετικά με τη συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση της όποιας παθολογίας από εκεί και έπειτα.

Πότε πρέπει να πραγματοποιείται ένα υπερηχογράφημα:

  • Στα πλαίσια παρακολούθησης της εγκυμοσύνης
  • Στα πλαίσια του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου
  • Σε διαταραχές κύκλου
  • Σε αιμορραγία ανάμεσα σε περιόδους
  • Σε ανωμαλίες στην ποσότητα ή διάρκεια της περιόδου
  • Σε πόνο και πρήξιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων
  • Σε ασθενείς με υπογονιμότητα

Για το ραντεβού σας καλέστε μας στο 210 7704393 ή ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.