Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Φύλαξη Βλαστικών Κυττάρων: Τι πρέπει να γνωρίζετε

cord-blood-300x225111-1.png

 

Η επιλογή της κατάλληλης τράπεζας αποθήκευσης ομφαλοπλακουντιακού αίματος του εμβρύου αποτελεί σημαντική και δύσκολη απόφαση για το ζευγάρι. Όταν λοιπόν συγκρίνετε τα δεδομένα των διαφόρων εταιρειών, τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη είναι:

  • Φαίνεται η εταιρεία να έχει γερές βάσεις; Πόσο καιρό είναι στο χὠρο και τι εμπειρία υπάρχει στη διαχείρηση των περιστατικών;  
  • Έχετε δει το συμβόλαιο; Υπάρχουν μικρά γράμματα που αφορούν τη διασφάλιση του δείγματος σας; Τι θα συμβεί σε τυχόν κλείσιμο της εταιρείας ή εξαγοράς της από κάποια άλλη;
  • Είναι το εργαστήριο της εταιρείας διαπιστευμένο; 
  • Ποια είναι η μέθοδος επεξεργασίας των κυττάρων που χρησιμοποιεί η εταιρεία; Πως διασφαλίζει η εταιρεία τη μεταφορά του δείγματος προς το εργαστήριο στις βέλτιστες συνθήκες και το χρόνο που απαιτείται; Μήπως το εργαστήριο δε λαμβάνει δείγματα κάθε ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο;
  • Έχουν υπάρξει επιτυχείς μεταμοσχεύσεις; Έχει το εργαστήριο ένα αποδεδειγμένο αριθμό περιστατικών που επιβεβαιώνουν την ορθή λειτουργία της εταιρείας; Ζητήστε να μάθετε από κάθε εταιρεία πόσα δείγματα έχουν χρησιμοποιηθεί για θεραπεία και αν αυτά τα δείγματα ήταν ικανά για μεταμόσχευση.
  • Ποιο είναι το κόστος; Η φύλαξη ομφαλοπλακουντιακού αίματος αποτελεί μια μεγάλη επένδυση. Ιδιαίτερα εάν σκέφτεστε για περισσότερα του ενός παιδιά, είναι σημαντικό να μάθετε αν η εταιρεία που σας ενδιαφέρει, προσφέρει κάποια έκπτωση στο 2ο ή 3ο παιδί. Επίσης υπάρχει περίπτωση διακανονισμού ή άτοκων δόσεων; Χωρίς όμως έκπτωση στα χρήματα να σημαίνει και δεύτερης ποιότητας υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι το ζευγάρι να αρχίσει την απαραίτητη έρευνα αγοράς σχετικά νωρίς ώστε να αποφευχθεί μια κακή επιλογή τελευταίας στιγμής.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.