Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Κολποσκόπηση – Women’s Health Clinic

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ-1.jpg

Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση που πραγματοποιείται στην κλινική μας με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας και τη Βρετανική Εταιρία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.

Η κολποσκόπηση είναι μια σχετικά απλή εξέταση που χρησιμοποιείται για να εξετάσει το δέρμα και τους βλεννογόνους του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας. Με την κολποσκόπηση ο γιατρός έχει μία καθαρή εικόνα του τραχήλου της μήτρας και με τον τρόπο αυτό εξετάζεται άμεσα η εμφάνιση προκαρκινικών ή καρκινικών αλλοιώσεων.

Πότε απαιτείται κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξέταση ρουτίνας, αλλά είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται μετά από ύποπτα ή παθολογικά αποτελέσματα στο τεστ Παπανικολάου.

Η κολποσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση των παρακάτω παθολογικών καταστάσεων:

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αρχικά τοποθετείται ένας κολποδιαστολέας για να γίνει η εξέταση του τραχήλου με τη βοήθεια του κολποσκόπιου (μια ειδική κάμερα με δυνατότητα μεγέθυνσης 10-40 φορές). Έπειτα η περιοχή καθαρίζεται με ειδικό διάλυμα ώστε να εμφανιστούν, εφόσον υπάρχουν, οι πάσχουσες περιοχές οι οποίες μετά την εφαρμογή του διαλύματος γίνονται λευκές.

Αφού βρεθούν οι περιοχές που έχουν παρουσιάσει αλλοιώσεις, μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος για βιοψία.

Τα αποτελέσματα της βιοψίας χρειάζονται μια εβδομάδα και ανάλογα με το τι θα δείξουν μπορεί να χρειαστεί απλή παρακολούθηση ή περαιτέρω θεραπεία στο νοσοκομείο.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την εξέταση;

  • Η κολποσκόπηση ιδανικά πραγματοποιείται στα μισά του κύκλου, 10-14η ημέρα, και σε καμία περίπτωση όταν η γυναίκα έχει περίοδο.
  • Απαγορεύεται η σεξουαλική επαφή για 1-2 ημέρες πριν.
  • Απαγορεύεται η χρήση κολπικών σκευασμάτων, πλύσεων ή φαρμάκων για τις  2 ημέρες πριν την εξέταση.
  • Απαγορεύεται η κολπική συνουσία μία ή δύο ημέρες πριν από την κολποσκόπηση.
  • Μια ώρα πριν την εξέταση, η γυναίκα μπορεί να πάρει ένα ήπιο παυσίπονο όπως παρακαταμόλη

Κλείστε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 210 7704393 ή ηλεκτρονικά ΕΔΩ

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.