Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

5 σημάδια ότι ήρθε η ώρα του τοκετού

7262813_m-1.jpg

Πολλές γυναίκες οι οποίες διανύουν την πρώτη τους εγκυμοσύνη, δυσκολεύονται να καταλάβουν πότε ήρθε η ώρα του τοκετού. Παρακάτω, παραθέτουμε τα 5 «μηνύματα» τα οποία εκπέμπει το σώμα σας για να σας  δείξει ότι ήρθε η πολυπόθητη στιγμή να αρπάξετε την τσάντα για το μαιευτήριο.

1 Συνεχής και έντονες συσπάσεις.

Όταν έχετε βιώσει έξι έως οκτώ συστολές ανά ώρα για δύο ή περισσότερες ώρες, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχει ξεκινήσει ο τοκετός. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, οι συσπάσεις είναι συχνές και καθώς ο τοκετός θα εξελίσσεται θα γίνονται όλο και πιο συχνές.

2 Συστολές που διαρκούν όλο και περισσότερο.

Στην αρχή του τοκετού οι συστολές διαρκούν συνήθως 30 δευτερόλεπτα, αλλά η διάρκειά τους αυξάνεται έως και 60 δευτερόλεπτα, σαν ένα «ρυθμικό κύμα».

3 Ξεκινούν οι ωδίνες.

Σε αντίθεση με τις συσπάσεις Braxton Hicks, σταδιακά η αίσθηση του πόνου αυξάνεται αισθητά.

4 Η ανάπαυση ή το περπάτημα δεν βοηθάει.

Κατά τη διάρκεια των «ψεύτικων» ωδίνων μπορείτε να ανακουφιστείτε με ανάπαυση ή χαλαρό περπάτημα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν έχουν ξεκινήσει οι ωδίνες τοκετού.

5 Σπάσιμο νερών ή αίμα.

Αυτό δείχνει ότι ο τράχηλός σας διευρύνεται, κάτι που συμβαίνει όταν έχει ξεκινήσει ο τοκετός.

Όταν θα έρθει η ώρα του τοκετού πάντως, διατηρήστε τη ψυχραιμία σας και επικοινωνήστε με τον γιατρό.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.