Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Σεξ και λιπαντικό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

lipantiko.jpg

Σύμφωνα με μελέτες, το λιπαντικό κάνει το σεξ πιο απολαυστικό και για τα δύο φύλα, ενώ παράλληλα κορυφώνει τον οργασμό. Η αλήθεια είναι πως για την κάθε γυναίκα, όσον αφορά τη λίπανση, τα πράγματα διαφέρουν. Αν αισθανθείτε κάποια στιγμή πως ο οργανισμός σας δεν ανταπεξέρχεται στο σεξ όπως θα θέλατε, σκεφτείτε τη χρήση του λιπαντικού.

Δείτε πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο λιπαντικό για εσάς.

Λιπαντικά

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αρπάξετε το πιο ακριβό λιπαντικό που βλέπετε, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των ειδών των λιπαντικών που κυκλοφορούν στην αγορά: με βάση το νερό, με βάση τη σιλικόνη και το λάδι. Με το να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές των λιπαντικών αποφεύγετε έτσι τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη

Φτιαγμένο από, όπως μαντέψατε, σιλικόνη, αυτό το είδος του λιπαντικού είναι πολύ ολισθηρό και δεν διασπάται από το νερό. Αυτό το καθιστά ιδανικό για ερωτικά παιχνίδια στο ντουζ ή στη μπανιέρα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε είτε προφυλακτικά φτιαγμένα από πολυουρεθάνη ή λατέξ χωρίς να ανησυχείτε. Είναι επίσης ιδανικό κατά την πρωκτική επαφή.

Προσοχή: Δεν πρέπει να συνδυάζετε το λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη με άλλα βοηθήματα καθώς μπορεί να σπάσουν και να ανοιχθεί δίοδος για βακτήρια και μικρόβια. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τις επιφάνειες των παιχνιδιών αλλά και την ευαίσθητη περιοχή σας.

Διαβάστε επίσης

Κονδυλώματα και σεξουαλική επαφή: Μπορείτε να έχετε μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή μετά τον HPV;

Λιπαντικά με βάση το νερό

Τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι από τα πιο κοινά, τα πιο οικονομικά και πιο δημοφιλή προϊόντα στα φαρμακεία. Είναι ασφαλή για όλα τα είδη προφυλακτικών αλλά και για τα ερωτικά παιχνίδια. Αποτελεί το ιδανικό λιπαντικό για κολπική συνουσία επειδή προκαλεί λιγότερο ερεθισμό και ξηρότητα στον κόλπο.

Όσα λιπαντικά έχουν ως βάση το νερό είναι και τα πιο ασφαλή, καθώς δεν προκαλούν ερεθισμούς, όμως στεγνώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να χρειαστεί να τα εφαρμόσετε ξανά πιο συχνά.

Λιπαντικά με βάση το λάδι

Αυτός ο τύπος λιπαντικού δεν αφορά μόνο τα λιπαντικά με βάση το λάδι αλλά και αυτά που περιέχουν λάδι καρύδας, βαζελίνη και λοσιόν.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή του λιπαντικού. Αποφύγετε τη χρήση λιπαντικών με βάση το λάδι και προφυλακτικών από λάτεξ καθώς τα έλαια φθείρουν το λάτεξ κι έτσι είναι πιο πιθανό να σπάσει το προφυλακτικό.

Αυτό το είδος των λιπαντικών είναι αρκετά δημοφιλές καθώς μπορεί να είναι βιολογικό σε σύγκριση με τα άλλα που δεν είναι. Το ανησυχητικό είναι όμως ότι, το έλαιο είναι δύσκολο να πλυθεί και να φύγει με το νερό και έτσι μένει στην περιοχή και προκαλώντας βακτήρια και διαταραχές στο PH του κόλπου.

Επιλέξτε το σωστό

Αν είστε σε δίλημμα τί λιπαντικό να επιλέξετε, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε τις ατελείωτες ώρες περισυλλογής στο ράφι του φαρμακείου.

  • Αποφύγετε λιπαντικά με γλυκερίνη ή γλυκόζη– Αυτά τα σάκχαρα μπορούν να αποτελέσουν όλεθρο για την κολπική περιοχή μιας γυναίκας, διαταράσσοντας την ισορροπία του pH και αυξάνοντας την πιθανότητα της λοίμωξης της ουροδόχου κύστης. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ερωτικά παιχνίδια αποφεύγοντας όμως την εφαρμογή τους στην ευαίσθητη περιοχή σας.
  • Πείτε όχι στο λάδι – Το λάδι και τα παράγωγά του, καθιστούν πιο δύσκολο το δέρμα να αναπνεύσει. Μπορούν επίσης να αφυδατώσουν το δέρμα κάνοντας εσάς ή το σύντροφό σας πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς και μολύνσεις.
  • Μπορεί να είστε αλλεργικοί σε μερικές χημικές ουσίες που περιέχουν τα λιπαντικά και μπορεί να ερεθίσουν – Αν είναι δύσκολο να βρείτε κάτι που σας αρέσει, δοκιμάστε να αποφύγετε την προπυλενογλυκόλη, τη χλωρεξιδίνη ή τη φαινοξυαιθανόλη.
  • Δοκιμάζετε πάντα το λιπαντικό πριν την πρώτη εφαρμογή του – Πριν από την εφαρμογή του λιπαντικού σε εσάς ή την σύντροφό σας, εφαρμόστε μικρή ποσότητα στο δέρμα που βρίσκεται στο εσωτερικό του αγκώνα σας. Αν αυτό γίνει κόκκινο μέσα σε μια ώρα ή νιώσετε αίσθημα φαγούρας τότε μην το χρησιμοποιήσετε στην ευαίσθητη περιοχή σας.
  • Ο καθένας είναι μοναδικός – Λάδια και λιπαντικά με βάση το λάδι δεν προορίζονται για όλους καθώς ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά στην αύξηση της θερμοκρασίας. Μην υποθέσετε ότι αν ένα λιπαντικό ταιριάζει στον φίλο ή στην φίλη σας θα εφαρμόζει και σε εσάς το ίδιο καλά.
  • Επικεντρωθείτε στην επαφή μεταξύ σας – Μοιραστείτε κάτι που σας ευχαριστεί και τους δύο. Το λιπαντικό είναι εκεί για να κάνει πιο ευχάριστη τη σεξουαλική επαφή σας.
  • Συμβουλευτείτε το γιατρό – Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε τη χρήση κάποιου λιπαντικού συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν αυτό το προϊόν ενδείκνυται για εσάς.

 

Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν
Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου; Είναι ασφαλές;
Κάθε γυναίκα με HPV πρέπει να γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες για να προστατευτεί από καρκίνο του τραχήλου

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.